Article image

Huber lituje zbytečné branky

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha
2:1
Gambrinus liga, ne 9. 11. 2008, 15:00
Reportáž

Jednoznačné utkání Jablonec – Bohemians si domácí dokázali v závěru zbytečně zkomplikovat. U laciné brance v síti Jablonce se podepsali stoper Tomáš Huber s brankařem Michalem Špitem.

Byl jste u gólu v naší síti. Můžete ho popsat?
Víte, fotbal je kolektivní hra a nechci nic na nikoho házet. Michal si zařval, já jsem uhejbal a nechával jsem mu míč. Už v prvním poločase tam byl okamžik kdy si křiknul, ale já jsem to radši odkopnul do autu a tak jsem to tentokrát nechal na něm.

Jak jste viděl průběh zápasu?
Myslím si, že jsme asi do 35.min. hráli dobře a měli dost šancí, abychom nedali jen jeden gól. I pak jsme hráli dobře a přišel krásný druhý z kopačky Davida, ale ten nešťastný závěr jednoznačné utkání trochu pokazil.

Ale už v první půli se po chybě v obraně dostal Kincl do vyložené šance, střílel však do břevna.
Máte pravdu. Hostujícího hráče jsme pustili lehce do vápna, ten to dal pod sebe, ale Kincl to naštěstí napálil do břevna. Kdyby to dal, nebylo by to nic příjemného. Dobývat zataženou obranu není nic příjemného.

Byl hodně nebezpečný?
Tak dostal se do šance, zlobil… . Očekávali jsme, že na něho budou nakopávat balony. To se stalo a myslím si, že až na jednu nebo dvě situace jsme to zvládli. Ale je to zkušený hráč, který umí.

Jaký byl soupeř?
Věděli jsme, že budou hrát hodně zezadu a věděli jsme, že důležitý bude dát první gól. Je škoda, že jsme nevyužili další šance.

Author Jiří Šálek
Sdílet článek