Article image

Jablonec otočil zápas s Baníkem a udržel tak třetí místo

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
2:1
Gambrinus liga, po 17. 8. 2009, 17:30
Reportáž

 Po čtvrtém kole Jablonec výhrou nad dosud  neporaženým Baníkem  udržel  třetí místo v tabulce. Hosty přivedl do vedení Lička, za domácí otočili vývoj Pavlík a Drsek.

Tentokráte slušně zaplněná Chance aréna sledovala opět výborné utkání, kde se domácí Jablonec mohl ujmout vedení již ve druhé minutě, ale Lafatova střela z úhlu skončila jen na spojnici břevna a tyče.

Pak však ovládl hru Baník, který nutil domácí borce k nakopávání dlouhých míčů a tudy cesta nevedla. Navíc svůj pressink podpořil rychlým přechodem do útoku po získání míče a jednu z těchto akcí zakončoval Zeher střelou jen těsně nad.

Mnoho rychlých brejků soupeře zakládali špatnou rozehrávkou jablonečtí a v 19. minutě je vytrestal Lička, který po ztrátě Eliáše dostal ideální balon za obranu a sám před Špitem nezaváhal.

Pět minut po té pokračoval Lafata ve svém střelecky smolném zápasu. Do šestnáctky poslal míč Haurdić, Lafata si ho připravil ke střele a z otočky jen těsně minul. Ostrava zakontrovala střelou Zehera, která taktéž jen těsně minula domácí branku.

Po půlhodině hry mohl vyrovnat opět Lafata, ale jeho teč střely Zábojníka skončila jako obvykle těsně mimo. Když to nešlo nohou zkusil to domácí útočník hlavou po centru Drska. Bohužel efekt byl stejný, hlavička šla jen těsně mimo.

Vyrovnání se tak domácí ochozy dočkaly v 41. minutě. Jablonec zahrával přímý kop z poměrně velké vzdálenosti, proti míči se rozeběhl Pavlík a dělovkou malém protrhl síť – 1:1.

Druhý poločas dlouho režíroval pouze Jablonec a Baník jen stěží odolával. V 50. minutě poslal další dobrý centr Haurdić a Eliášovu hlavičku elegantním zákrokem zlikvidoval Buček. Tři minuty na to byl však bezmocný. Rohový kop prodloužil na zadní tyč Huber a zde všudybyl Drsek pohodlně doklepl – 2:1.

Jablonec toužil po pojistce a ta mohla přijít v 66. minutě, kdy Haurdićův centr trefil v pádu z deseti metrů Vukovič a Buček míč se štěstím vykopl nohou. O tři minuty později zkoušel štěstí opět Lafata, nádherně zatočil přímý kop, tentokráte trefil i branku, ale pro změnu akcie Baníku podržel skvěle brankař Buček.

V 74. minutě se do centru Lafaty opřel z první Eliáš, ale Buček jeho tvrdou střelu dokázal zachytit. Pak se přece jen ozval také Baník a po nenápadné akci musel míč z brankové čáry odvracet Zábojník!

Infarktová byla také 88. minuta, kdy nejdříve po rohu mimo hlavičkoval z dobré pozice Neves a z protiútoku Michálka vychytal skvělý brankař Buček. Baník v poslední minutě zatlačil domácí před vlastní branku a poslední šanci pro Zehera svým důrazem připravil Varadi. Ostravský ostrostřelec však ze 14 metrů trestuhodně přestřelil a body tak zůstaly na Střelnici.


Author Jiří Šálek
Sdílet článek