Article image

I přes vítězství nebyl trenér Komňacký spokojen

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
2:1
Gambrinus liga, po 17. 8. 2009, 17:30
Reportáž

  VIDEO! Jablonečtí fotbalisté ve šlágru kola otočili nepříznivý vývoj zápasu s Baníkem Ostrava a radovali se z dalšího tříbodového zisku. Trenér František Komňacký byl sice spokojen s vítězstvím, ale k výkonu především v prvním poločase měl výhrady.

 

Ostrava v Jablonci vedla od 17.minuty zásluhou Ličky, slibné vedení ale hosté neudrželi a z Chance arény odjížděli bez bodu. „Vítězství jsme soupeři zbytečně umožnili.Vyšel nám sice první poločas, z výpadů založených na rychlosti našich hráčů jsme se chtěli pokusit přehrát, dle našeho názoru, zranitelnou obranu soupeře," odkrýval taktické plány trenér Baníku Miroslav Koubek.

„Myslím si, že se nám záměr dařil, jen jsme nedotáhli ty situace do úspěšného konce a nezvýšili naše vedení a tam jsme dle mého názoru ten zápas ztratili. Pak přišel trest, standardka a Pavlík to trefil. To samozřejmě ovlivnilo ráz utkání. Jablonec byl už druhý poločas na koni, dostal nás pod tlak. Pak jsme se střídáním dostali ještě do hry a mnoho nechybělo, abychom si bod odvezli. Měli jsme v závěru ještě tři možnosti, ale pokud to nedáme, nemůžeme tady vyhrát," litoval po zápase zahozených šancí svého týmu Koubek.

Jablonecký kouč František Komňacký přiznal, že jeho týmu nevyšel podle představ první poločas. „Baník využíval v první půli našich chyb v rozehrávce. Třeba v době, kdy jsme měli míč pod kontrolou, tak jsme ho velmi lehce ztráceli. O ten gól jsme si koledovali a zákonitě ho dostali. Chtěli jsme i pak ten zápas otočit, ale bylo to spíš takovou silou a vůlí, než fotbalovostí. Důležitý byl samozřejmě gól do šatny, ten určitě mužstvu pomohl," rozebíral utkání trenér Baumitu.

„V druhé půli už jsme si pohlídali střed hřiště, byli jsme i u odražených balonů a do 75.minuty jsme kromě otočení výsledku ještě dvě tři gólovky měli. Jenže jsme je nedali. Baník se zvednul střídáním, Varadi se dobře rozehrál na své straně a já nemohl být klidný až do závěrečného hvizdu rozhodčího."

„Baník je kvalitní, určitou organizaci hry a ve středu hřiště má kreativní hráče. Dnes je to oproti jiným letům spíš soubor bojovníků a jejich pracovitost z nich dělá velmi těžkého soupeře," pochválil na závěr soupeře Komňacký.


Author Jan Bendl
Sdílet článek