Article image

Drsek opět u domácího vítězství

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
2:1
Gambrinus liga, po 17. 8. 2009, 17:30
Reportáž

  Svou druhou brankou v jabloneckém dresu opět zařídil, stejně jako před čtrnácti dny, domácí vítězství. Tentokrát nad Baníkem Ostrava. Jablonecký obránce Pavel Drsek zažívá v dresu jabloneckého Baumitu výborný podzim.

 

Utkání se určitě nevyvíjelo podle vašich představ. Hosté vás hodně zlobili i po první Ličkově brance.

Kdyby dali na 2:0, tak by to bylo ještě daleko těžší. Pak by zalezli pořádně a už by tam nebyla možnost projít.

Čím to, že se Vám tak nedařilo?

Měli jsme spoustu nepřesných přihrávek ve středu hřiště a je jedno jestli to byl stoper nebo záložník.  Oni hráli na jednoho útočníka a my jsme věděli, že si to musíme mezi sebou strčit abychom Zehera unavili.

Rozhodující byl tudíž asi vyrovnávací Pavlíkův gól do šatny? 

Určitě, bylo to hrozně důležitý, že Petr Pavlík tam dal z trestňáku takového hezkého góla.

A Vaše branka na 2:1?

Věděli jsme před zápasem, že Neves bude hlídat mě nebo Tomáše Hubera. Hlídal mě, takže bylo domluveno, že já budu chodit na zadní tyč, abychom ho odtáhli. Věděli jsme, že Ostrava má kromě Bolfa málo vysokých hráčů . A povedlo se to, já šel na zadní, Tomáš Huber to ještě ke mně na zadní tyč tečoval a já se dokázal uvolnit a trefit to tam.

Měli jste z Ostravy respekt?

Věděli jsme, že to bude velice důležité utkání. Věděli jsme také, že Baník hraje za trenéra Koubka velice poctivý fotbal a byli jsme si vědomi, že mohou rozhodnout i standardní situace, což se potvrdilo.

S Jabloncem zažíváte opravdu povedený start. Zažil jste už ve své kariéře podobně úspěšný začátek sezony?

Nemůžu si vzpomenout. Možná v Německu jeden rok, ale přesně nevím. Samozřejmě je to pěkné, když máme po čtyřech zápasech deset bodů, to je opravdu paráda! Před sezonou jsme si řekli, že chceme uspět a budeme v tom chtít pokračovat i dál.

Máte sice další tři důležité body, trenér ale po zápase nebyl úplně spokojen.

Je to prostě hrozně cenné vítězství. Musíme si z toho zápasu vzít jak pozitiva, tak negativa. První půlku jsme nehráli dobrý fotbal, byla tam spousta nepřesných přihrávek a otevírali jsme vrátka pro rychlé výpady Ostravy. Pozitivní zase určitě je, že jsme ukázali hlad po gólech a vítězství a to je pro nás také hrozně důležité.


Author Jan Bendl
Sdílet článek