Article image

Pavlík: Dneska to vyšlo!

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Baník Ostrava
2:1
Gambrinus liga, po 17. 8. 2009, 17:30
Reportáž

Kapitán mužstva Petr Pavlík se stal zaslouženě nejlepším hráčem zápasu Jablonec - Ostrava a do kroniky utkání se zapsal také krásnou brankou z přímého kopu. 

Jaký to byl zápas?
V tom dusnu hodně náročný. Všichni toho máme plné kecky. Zpočátku jsme zkazili dost přihrávek, ale ve druhé půli to už bylo lepší. Ke konci jsme se už jenom bránili a myslím si, že jsme do toho zápasu dali fakt hodně.... .

Co se dělo o poločase v šatně?
Věděli jsme, že se musíme hlavně zpřesnit přihrávky, protože hosté dokázali špatných využít k rychlým protiútokům. Ve druhé půli už to bylo lepší, dostávali jsme se do šancí a měli jsme dát víc než dva góly.

Nebránili byste tolik, kdybyste za stavu 2:1 proměnili dvě obrovské šance.
Máte pravdu, ale takový je fotbal. Říká se nedáš, dostaneš, ale naštěstí to dneska neplatilo.

Máte silné standardky a dneska jste z nich také rozhodli.
Máte pravdu, dvě jsme proměnili. Ale mohli jsme z nich dát víc gólů. Kluci je zahrávali dobře, ale chybělo trošku štěstíčka, balony šly těsně vedle tyče... .

Vaše bomba v závěru poločasu přišla v pravý čas. Můžete ten gól popsat?
Bylo to asi z z 25 metrů a nikoho jsem k tomu nepustil a trefil jsem to tak, jak jsem chtěl. Občas to takhle zkouším a jsem rád, že mi to po delší době zase vyšlo.

Co bylo pro vás jako kapitána nepříjemnějším zjištěním?
Je moc důležité, že nám nevadí, když dostaneme první gól, což se nám stalo již podruhé. Oba zápasy jsme otočili. Je vidět, že manšaft má na to hrát opět nahoře, ale s podrobným hodnocením ještě asi dvě kola vyčkejme

Zatím jste neprohráli. Kam až chcete jít?
Co nejdál.... Získat co nejvíc bodů a potom se uvidí. Už prvního zápasu v Budějovicích jsme přivezli bod a kdybychom hráli odvážněji, asi bychom si přivezli i vítězství. Od té doby jsme třikrát vyhráli, máme deset bodů a to asi nikdo nečekal. Pohled na tabulku je příjemný, ale musíme být nohama na zemi.  


Author Jiří Šálek
Sdílet článek