Article image

Jablonec chce utnout sérii bez vítězství, v neděli přivítá Příbram

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FK Příbram
6:0
Gambrinus liga, ne 10. 11. 2013, 15:00
Reportáž

V předposledním domácím vystoupení letošního roku vyběhnou v neděli odpoledne jablonečtí fotbalisté proti dvanáctému týmu tabulky z Příbrami.

Středočeský tým vede od začátku října nový trenér Petr Čuhel, ten nahradil odvolaného Františka Straku, pod jehož vedením Příbram špatně odstartovala do nového ročníku. Strakovi, jehož tým měl nejhorší ligový útok, nakonec definitivně srazila vaz až porážka 0:4 na Dukle v rámci osmifinále Poháru České pošty.

S novým koučem už Příbram zažila všechny výsledkové varianty, zázračným obratem porazila Olomouc 3:2, podlehla ale také nováčkovi ze Znojma 0:3 a v posledním kole remizovala bez branek doma s pražskou Slavií. Příbramští ale v tomto zápase udrželi čisté konto, bylo to poprvé od srpnového zápasu s Ostravou. „Nulu proto musíme kvitovat, ale jinak se nám nedařilo, chyběla nám nadstavba," říkal po bezbrankové remíze minulý týden příbramský kouč.

V neděli v Jablonci bude ale kouč týmu od Litavky postrádat zraněného záložníka Abrahama. Pro žluté karty nesmí nastoupit ani Pilík a Řezníček. „Jablonec se zatím prezentuje nevyrovnanými výkony. Dokáže odehrát velmi dobré zápasy, ale nedotáhne je do vítězného konce tak jako s Mladou Boleslaví nebo Znojmem. Nepojedeme tam s poraženeckou náladou a pokusíme se přivést nějaký ten bodový zisk," slibuje trenér našeho nedělního soupeře Petr Čuhel.

Jablonec se po dvou zápasech na hřišti soupeřů opět představí na domácím stadionu. Venku podlehl Jihlavě 1:3 a inkasoval knokaut na hřišti mistrovské Plzně. Skuhravého svěřenci tak čekají na ligové vítězství už čtyři zápasy. „Do této situace jsme se sami dostali a sami se z ní musíme dostat, chceme si ale napravit reputaci. Já ani hráči se na nic nebudeme vymlouvat, musíme v posledních třech zápasech roku vydat maximální úsilí," plánuje trenér Skuhravý. V neděli se však bude muset kouč Baumitu obejít bez distancovaného Nováka, Eliáš má problémy s kotníkem, po operaci jsou navíc Kovář a Jablonský.         

Utkání začíná v neděli 10. listopadu od 15 hodin v Chance aréně v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Orel - Jiřík, Dobrovolný

Delegát: Kubíček

Kurzy Chance: 1,55 - 3,80 - 5,25 - 1,10 - 2,20


Author Jan Bendl
Sdílet článek