Article image

Jablonec nastřílel Příbrami půl tuctu gólů

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FK Příbram
6:0
Gambrinus liga, ne 10. 11. 2013, 15:00
Reportáž

Hráči Baumitu si ve 14.kole Gambrinus ligy doma proti Příbrami s chutí zastříleli. Hubník dosáhl hattricku a zbylé tři branky obstarali Třešňák, Vaněk a Beneš.

Na Jablonci bylo od úvodního hvizdu patrné, že chce odčinit neuspokojivé výsledky z posledních kol a jeho snaha byla oceněna hned v páté minutě, kdy Vaněk krásně sklepl centr Zoubeleho k Hubíkovi a ten zblízka zakončil přesně -1:0.

Jestli Jablonec v poslední době srážela do kolen nízká produktivita, tak dnes bylo vše naopak. Hned ze druhé šance padla v 19.minutě také druhá branka. Čížkovu ránu z přímého kopu zeď odrazila jen k Třešňákovi, který pohotově propálil Hrušku - 2:0.

A do třetice všeho dobrého. Po půlhodině hry načal rychlý brejk přesnou rozehrávkou Zoubele, Třešnák posunul na Pitáka, jenž situaci tři na dva vyřešil přihrávkou na Hubníka, který si poradil s vybíhajícím brankařem a bylo to 3:0.

Hubník mohl hattrick dokonat o pět minut později, kdy ho ideálně do úniku vyslal Kubista, jablonecký útočník obešel i brankaře, ale z úhlu už nedokázal zakončit.

Příbram sice dokázala vyprodukovat několik závarů uvnitř pokutového území Baumitu, avšak největší ohrožení Valešovy branky znamenala střela ze 30 metrů od Tarczala, kterou jablonecký brankař vytáhl na rohový kop.

Vstup do druhé poločasu byl doslova jablonecký uragán. Hned v první minutě měl plné ruce práce Hruška s centrem Hubníka, jenž se snášel pod jeho břevno. Po následné exekuci rohového kopu nedokázala příbramská obrana míč odvrátit do bezpečné vzdálenosti a po opakovaném centru se hlavou prosadil neobsazený Beneš - 4:0.

Fotbalová lahůdka se v Chance areně servírovala ve 47.minutě, kdy nádhernou rychlou akci zakončil Třešňák jen do tyče. Na další branku se ale dlouho nečekalo. O dvě minuty později zůstal osamocený stoper Krbeček na dvojici jabloneckých hráčů, Hubník poslal míč kolem brankaře Vaňkovi a ten ho donesl až do branky - 5:0.

Touto akcí jakoby si domácí borci odškrtli v kolonce zápasů splněno a na trávník dopadla fotbalová nuda. Tu ukončila až akce ze 76.minuty, kdy Kubista vybojoval míč u brankové čáry, okamžitě poslal míč na malé pokutové území a Hubník pohodlně dokončil hattrick - 6:0.

Za další dvě minuty mohli domácí přidat sedmou branku, to by ale míč z hlavy Vaňka nesměl skončit na břevnu. Následnou dorážku Hubníka pak zázračně na brankové čáře zlikvidoval Hruška. V poslední minutě zápasu potáhl míč Hubník, naservíroval míč do jasné pozice Zoubelemu, který však svůj kvalitní výkon gólovou střelou nepodpořil, když zakončil mimo.

Baumit tak odčinil plzeňský debakl a konečně se dokázal i výrazně brankově prosadit.


Author Jiří Šálek
Sdílet článek