Article image

Skuhravý: Žádné euforii nepropadám, nenechám nikoho, aby nás vysoké vítězství uspokojilo

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FK Příbram
6:0
Gambrinus liga, ne 10. 11. 2013, 15:00
Reportáž

Šestibrankové vítězství nad Příbramí těšilo po závěrečném hvizdu jak jablonecké fanoušky, tak domácího lodivoda Romana Skuhravého.

Příbramský kouč Petr Čuhel měl po šestibrankovém přídělu o čem přemýšlet. „Věděli jsme, že Jablonec bude mít do tohoto zápasu velikou motivaci. Přijeli jsme s tím, že budeme chtít hrát aktivně. Začali jsme ale neuvěřitelnou sérií chyb, z kterých jsme dvakrát inkasovali. Tím byl dán celý průběh zápasu," lamentoval kouč soupeře.

„V poločase jsme se chtěli zvednout, alespoň herně a důrazem v soubojích. Místo toho jsme ale dvakrát inkasovali a to za pět minut, navíc po strašlivých chybách. Nepodstupovali jsme souboje, neměli jsme pohyb, nehráli jsme jako mužstvo. Je to pro nás debakl, předvedená hra byla velice špatná. Propadli jsme, posadili jsme Jablonec na koně. Takové chyby prostě do profesionálního fotbalu nepatří. Věděli jsme, že nás tady čeká těžký zápas, chtěli jsme to domácím znepříjemnit. Byla to naše lajdáckost, naše malá koncentrovanost. S takovým přístupem můžeme jen těžko pomýšlet na bodový zisk," uznal Čuhel.

{video} 

Jablonecký lodivod Roman Skuhravý mohl být konečně po zápase spokojený, po čtyřech zápasech jeho svěřenci naplno bodovali, navíc potěšili nejvěrnější fanoušky šesti góly v síti soupeře! „Jsem spokojen s výsledkem i předvedenou hrou, tak do šedesáté minuty. Nebylo to jednoduché, byl to pro nás velmi těžký týden. Do zápasu jsme vstoupili přesně tak, jak jsme chtěli. Přestože jsme minule inkasovali šest gólů, tak jsme nechtěli příliš měnit svůj způsob hry, chtěli jsme jen být zodpovědnější v herních situacích. To se nám dařilo. Dneska jsme byli v proměňování šancí hodně nad padesáti procenty, proto je ten výsledek takový, jaký je. Hráli jsme přímočaře a dobře jsme zakončovali. Přesto tam byly výpadky, který by se nemusely stávat, ale přičítám to situaci, v který jsme. I proto nepropadám žádné euforii, doufám, že tento výsledek nám pomůže. Nikoho nenechám, aby nás tento vysoký výsledek uspokojil. Musíme zvládnout další dva zápasy," vzhlíží k duelům na Bohemians a se Spartou kouč Baumitu.

Skuhravý dal v nedělním duelu přednost v brance Romanu Valešovi, před Michalem Špitem, který nedočkavě vyhlíží stou vychytanou nulu. „S Michalem jsem mluvil, chtěli jsme dneska být konstruktivní i proto chytal Valeš. Míša (Špit) se té stovky stoprocentně dočká," vysvětlit svůj záměr kouč Jablonce, kterého těšila produktivita. „Jsem rád, že Michal Hubník ty góly dal, byli jsme produktivní, ale vůbec to neberu na jednotlivce. Fotbal je přeci týmová hra," zakončil Skuhravý.     


Author Jan Bendl
Sdílet článek