Article image

Třešňák: Důležité je, že jsme si zvýšili sebevědomí

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FK Příbram
6:0
Gambrinus liga, ne 10. 11. 2013, 15:00
Reportáž

Šestibrankové nedělní utkání hodnotí autor druhého gólu do příbramské sítě Lukáš Třešňák.

Vaše pocity po vysoké výhře?

Jo, jsme spokojeni. Možná jsme těch gólů mohli dát víc, ale tenhle zápas je důležitej hlavně v tom, že jsme si zvýšili sebevědomí do posledních dvou podzimních utkání, i když nám to v koncovce asi nepřinese to, co jsme před sezónou chtěli.

A co jste chtěli?

Ale vždyť to přece všichni víte. Opět jsme chtěli hrát o evropské příčky a o špici naší ligy. Teď už to je na h.... .

Ale když budete vyhrávat, tak šance stále žije.

Samozřejmě máte pravdu, ale znáte to. Teď jsme sice vyhráli, ale ta nálada tady není úplně dobrá. Dneska jsme hráli zodpovědně od začátku a Příbram jsme prakticky k ničemu nepustili. Prostě jsme je nenechali vůbec hrát.

Váš gól přišel brzo a bylo vidět, jak vás uklidnil.

Každá branka, která přijde brzy uklidní a mužstvu se hraje líp. Důležité bylo, že přišly další branky a snad jsme sebevědomí získali zpět.

Potkávám tady fanoušky a ti si často kladou následující otázku. "Hráli jsme my tak dobře, nebo soupeř špatně?" Jak to vidíte Vy?

Každej na stadionu snad viděl, že my jsme hráli od začátku dobře a Příbram postupně odpadala tím, jak padaly góly do její sítě.  

Při vašem gólu jste prokázal pohotovost.

To nevím, ale trošku to bylo i o štěstí. Míč se odrazil po Čížově (Čížkově) trestném kopu ke mně a pak to ještě brankáři prošlo mezi nohama.

Na rozdíl od jiných zápasů jste dneska pálil hned.

Asi máte pravdu, nemazlil jsem se s tím a vyšlo to.

Zdá se, že vám místo na pravé straně vyhovuje.

Je to tak. Vpředu hrajeme ve třech a navíc se rotujem. Je to jenom o běhání, pohybu. Když nejste línej, tak se do šancí dostanete.

Tohle vítězství pro vás znamená hodně. Souhlasíte?

Naprosto. Teď ještě jedeme na Bohemku a doma máme Spartu. Budou to hezké zápasy a my chceme šest bodů. To, co jsme si sami pokazili, chceme zpět.

Přestože přišlo málo diváků, tak je bylo slyšet.

Někteří nám fandili, jiní ne. Víte, já bych se k některým taky fanouškům nerad vyjadřoval.     

Jak to myslíte?

Když vedeme 4:0 a stejně na nás někteří pískají a nadávají nám, tak co na to říct? Samozřejmě jsme chtěli dát desítku stejně jako oni, ale myslím si, že nás zápas stál dost sil a ne vždy se to podaří. Samozřejmě nehaním všechny diváky. 

{video} 


Author Jan Bendl
Sdílet článek