Article image

Domácí ligová derniéra: Baumit jde proti namočeným Klokanům

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
1:2
Gambrinus liga, ne 25. 5. 2014, 18:00
Reportáž

Po reprezentační pauze, kterou sportovním fanouškům zpříjemnilo hokejové mistrovství světa, čekají Gambrinus ligu dvě poslední ligová kola. Fotbalový Baumit se se sezonou 2013/2014 rozloučí před domácím publikem v nedělním utkání proti Bohemians Praha.

Klokanům jde v závěrečných dvou kolech o holý život. S 26 body patří pražskému celku předposlední, tedy patnáctá příčka. Přičemž na nesestupovou pozici ztrácí pouhý jeden bod. Gambrinus liga rozluští v posledních dvou kolech poslední tajenky, dvojici sestupujících i čtvrtý tým, který postoupí do evropských pohárů.

V Ďolíčku ale pevně věří, že se jim ligu zachránit podaří. „Na trávníku necháme duši. Musíme podat týmový výkon a získat tři body," plánuje kouč Klokanů Luděk Klusáček. Právě tříbodový zisk z nedělního zápasu v Jablonci by akcie Boheminas 1905 výrazně pozvedl. V posledním kole totiž hrají v Ďolíčku proti silné Plzni. „Čekají nás dva velmi kvalitní a těžcí soupeři. Chceme vyhrát už v Jablonci a to i kvůli našim skvělým fanouškům, kteří nás určitě přijedou podpořit," říká kouč Bohemians 1905.

Jablonečtí před reprezentační pauzou nenaplnili svůj cíl do závěrečných kol, který vyřkl kouč Skuhravý, tedy předejít jakýmkoliv spekulacím. Baumit podlehl u Litavky domácí Příbrami 0:3 a trenér po zápase neváhal výkon označit za ostudný. „Hrajeme doma a nic jiného než výhra nás nezajímá. Víme, že soupeř hraje o všechno, budeme si muset dát pozor na jejich klíčové hráče a standardní situace," plánuje jablonecký kouč Roman Skuhravý.

Ve vzájemných zápasech s Bohemians ale mají jablonečtí velmi dobrou bilanci. Klokani na severu Čech naplno bodovali naposledy v září 1999 a proti Baumitu se jim často nedaří, také na podzim se z vítězství v Praze radovali Severočeši, když jedinou branku utkání dal Michal Hubník.

Všechny zápasy posledních dvou kol Gambrinus ligy se hrají v jednotný den a čas výkopu.

Utkání začíná v neděli 25. května od 18 hodin v Chance aréně v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Jílek - Blažej, Pospíšil

Delegát: Melichar

Kurzy Chance: 2,20 - 3,40 - 3,00 - 1,34 - 1,59


Author Jan Bendl
Sdílet článek