Article image

Jablonečtí dopíjejí kalich hořkosti až do dna, podlehli doma Bohemians brankou v nastavení

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
1:2
Gambrinus liga, ne 25. 5. 2014, 18:00
Reportáž

V posledním domácím utkání přivítal Baumit zachraňující se Bohemians a mohl si tak alespoň částečně udobřit domácí publikum. Vše bylo na dobré cestě, když se trefil Čížek, po přestávce ale hosté otočili dvěma brankami Rady.

Baumit vstoupil do utkání dobře a od prvních minut byl nebezpečnějším celkem. Do šestnáctky soupeře se povedlo dostat i několik nadějných centrů za stran, které jen těsně minuly adresáta ve vyložené šanci jako v případě Doležala po centru Hubníka a týž hráč centroval i na největší šanci první dvacetiminutovky, kdy zakončil Fantiš z dobré pozice těsně mimo.

Kolem 25.minuty se však jablonecká aktivita začala vytrácet a hrálo se prakticky bez zakončení. Až ve 40.minutě vyšla domácím pěkná kombinační akce na pravé straně, Kubista připravil ve finální fázi míč proti noze Čížkovi a jeho pumelice odrazem o tyč skončila v síti - 1:0.

Do konce poločasu pak přítomní diváci mohli sledovat několik náznaků šancí na obou stranách, ale bez finálního zakončení. O přestávce tak Baumit držel těsné jednobrankové vedení.

Druhý poločas se hrál výborn fotbal. Vše odstartovala velká šance Kopice, který po akci Fantiše zakončil jen do brankaře Berkovce. V 51.minutě napřáhl ze 30 metrů Čížek a orazítkoval břevno hostující branky.

Po hodině hry se nečekaného vyrovnání dočkali hosté. Kalina se dostal za obranu, odcentroval od autové čáry a Rada doklepl míč hlavou do sítě - 1:1.

Vzápětí mohli hosté utkání otočit, když Lietavu ve vyložené šanci vychytal Špit. V 66.minutě hlavičkoval po rohu zblízka Hubník a Berkovec míč se štěstím vykopl nohou. O minutu později centroval Doležal, Hubník byl v zakončení evidentně přistrčen a zakončil tak nad.

V závěrečných deseti minutách se snažili vítězství získat na svou stranu oba celky. Nejdříve míč připravil do šestnácky Kopicovi Loučka, ale Berkovec opět zázračně míč vytáhl na rohový kop. Po jeho exekuci postupovali hned čtyři hráči Bohemians na jediného obránce Jablonce, avšak Moravec se rozhodl akci zakončit sám a Špit ho vychytal.

Nakonec byli šťastnější přece jen hosté, když v nastaveném času si zopakovali akci jako přes kopírák u první branky. Kalina od brankové čáry centruje a Rada zblízka skóruje - 1:2.

Na odpověď již domácí neměli čas, když sudí bezoprostředně po rozehrávce utkání ukončil.


Author Jiří Šálek
Sdílet článek