Article image

Skuhravý: Fanouškům se omlouvám, mísí se ve mně nepublikovatelné pocity

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
1:2
Gambrinus liga, ne 25. 5. 2014, 18:00
Reportáž

Ani v posledním domácím vystoupení se kouč Jablonce nedočkal tříbodové rozlučky. Naopak po porážce v nastavení od Bohemians 1905 dal znát své emoce.

Tým trenéra Luďka Klusáčka udělal vítězstvím 2:1 na pažitu Baumitu Jablonec důležitý krok k ligové záchraně. „Chtěli jsme hrát od začátku aktivně, ale první poločas se nám vůbec nevydařil. Byli jsme v něm málo aktivní, málo jsme se nabízeli, málo jsme hráli s míčem. A zaslouženě jsme prohrávali. Nicméně v druhém poločase se nám po zvýšené aktivitě podařilo vyrovnat. Obě mužstva hrála až do konce na vítězství, v něm jsme byli trošku šťastnější než Jablonec. Sportovně musím říct, že mohly vyhrát oba týmy. Hrozně si cením toho, že se nám ten zápas podařilo otočit. Rozhodující pro tento fakt byla odvaha našich hráčů, která vlastně rozhodla," těšilo kouče Klokanů Luďka Klusáčka.

Ten nechtěl příliš rozebírat šance jeho týmu na definitivní záchranu, ale vyjádřil se k ohroženému týmu Znojma, které nemá vyřešen vlastní stadion pro následující ročník. „Myslím si, že stav kolem Znojma narušuje regulérnost soutěže. Hrát s nimi teď, to je něco jiného, než hrát s nimi napodzim. To mužstvo ví, že realita je taková, že sestupují," utrousil na pozápasové tiskové konferenci kouč Bohemians 1905.

{video} 

Ironickým hodnocením začal své vystoupení kouč Jablonce Roman Skuhravý. „Než se pustím do hodnocení zápasu, chci poděkovat mým hráčům, že mi dovolili se takto rozloučit s Jabloncem a touto sezonou. Chci také dodat, že jsem vlastně rád, že se blíží konec, že s některými hráči už nebudu muset nikdy spolupracovat. Mě to všechno stojí hrozně úsilí. Mísí se ve mně pocity, které ani nemůžu pustit do novin. Je to lítost, smutek, naštvanost, že sem účasten toho, že jsme se svezli na ostudě, kdy jsme dvakrát prohráli s týmy, který nutně potřebují vyhrát," dodal viditelně zničený jablonecký kouč.

K samotnému zápasu pak řekl následující. „Do šedesáté minuty jsme diktovali tempo hry, byli jsme lepší, jenže ve finální a přechodové fázi jsme byli nepřesní a to nás stálo vícebrankové vedení. S vyrovnávacím gólem Bohemians pak nevím, co se s hráči stalo, najednou jsme začali hrát hurá fotbal. To, co jsme dovolili Bohemians při obou gólech na naší pravé straně, to se prostě v lize jen tak nevidí. Je to obrázek toho, co nás provází celou sezonu. Dneska jsme se porazili sami a já se omlouvám všem našim fanouškům, protože to je ostuda," uzavřel své hodnocení kouč Jablonce a z presscentra jablonecká Chance arény rychle odešel.


Author Jan Bendl
Sdílet článek