Article image

Rozhodly nepřesnosti na balonu, dumal Kopic

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
1:2
Gambrinus liga, ne 25. 5. 2014, 18:00
Reportáž

Letos šestigólový Jan Kopic už další zásah do černého na domácí půdě nepřidá. V posledním domácím utkání musel i on zkousnout porážku od vršovických Bohemians 1905.

Fotbalisté Jablonce se v neděli neradostně rozloučili s domácími fanoušky. Bohužel bylo to smutné loučení. Baumit nedokázal udržet slibné vedení, které trefil chvíli před poločasem Tomáš Čížek. V druhém dějství hosté dokázali nejdříve srovnat Jakubem Radou a definitivní obrat v utkání zaznamenali v nastaveném čase opět stejným hráčem.

V jabloneckém dresu byl opět jedním z nejaktivnějších hráčů záložník Jan Kopic, ale i on hledal těžko po skončeném utkání slova. „Naštve to, ani nevím, co k tomu mám víc říct. Ztratili jsme vítězství," dumal Kopic.

Přitom duel měli jablonečtí dobře rozehraný, vedli a měli další šance na navýšení skóre. „První poločas byl od nás dobrej, diktovali jsme hru. Jenže druhej už jsme nebyli tak aktivní a soupeř nás potrestal," uznal krajní záložník Jablonce.

{video} 

Baumit v posledních dvou kolech prohrál s týmy, které hrály o holý život, což trápí všechny. Co ale rozhodl nedělní zápas s Bohemians 1905? „Asi hlavně ty naše nepřesnosti na balonu. Dneska jsme bojovali, ale v druhé půlce už jsme nekontrolovali tolik hru," poznamenal smutný Kopic.

„Chtěli jsme vyhrát ať už pro fanoušky, pro trenéra, pro sebe, ale to se nepovedlo," řekl po zápase Jan Kopic.

Klokani hráli na severu Čech o všechno a konečným vítězstvím dál živí naději na ligovou záchranu. Kapitán Klokanů Josef Jindříšek, rodák z nedalekých Plavů, si tříbodovou radost náležitě užíval. „Máme tři body a to je právě ten jeden z kroků k záchraně. První poločas jsme z mého pohledu trochu prospali. V kabině jsme si to vyříkali, druhý poločas už byl z naší strany úplně jiný. Vytvořili jsme si víc šancí a zaslouženě vyhráli. Poprvé v životě jsem porazil Jablonec a jsem za to velmi rád," těšilo hostujícího kapitána.


Author Jan Bendl
Sdílet článek