Article image

Novák dvěma góly sestřelil Jihlavu

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Vysočina Jihlava
2:0
Synot liga, 5. kolo so 23. 8. 2014, 17:00
Reportáž

V utkání 5.kola Synot ligy přijela do Jablonce Jihlava a domácí bezezbytku potvrdili roli favorita, když díky dvěma zásahům Filipa Nováka zvítězili 2:0.

Jihlava vsadila v Jablonci na důrazné napadaní a jejich taktika v úvodu slavila úspěch, když se jabloneckým hráčům nedařilo prokombinovat do brankových příležitostí. První šance se tak naskytla po dalekonosné ráně Rossiho, kterou Hanuš vytlačil na tyč a dobíhající Doležal poslal dorážku do boční sítě.

Ve 14.minutě se uvnitř šestnáctky uvolnil elegantně Crnkič a jeho chytrý lob musel Hanuš konečky prstů vytahovat na rohový kop. O osm minut později Pospíšil odcentroval šajtlí alá Rosický a Doležalovu hlavičku vyrazil opět jihlavský brankař. Po exekuci rohu však již lovil míč ze své sítě. První centr se podařilo jihlavské obraně odvrátit, Crnkič volejem vytloukl bloky, ale míč se odrazil zpět k němu a lobem za obranu uvolnil Nováka, který neměl problém překonat Hanuše - 1:0.

Baumit se následně dostal do několika dalších náznaků šancí, avšak bez výraznějšího zakončení a tak se ozvali také hosté. Po chybné rozehrávce na polovině se míče zmocnil Jungr, navedl si ho do střelecké pozice a poslal míč těsně mimo.

Tečku za poločasem napsal aktivní Crnkič, který dostal krásný míč od Rossiho, rozhýbal si obránce a vystřelil ze 14 metrů těsně vedle šibenice.

Druhý poločas již byla jednoznačná záležitost z pohledu domácího Baumitu. Hned ve 47.minutě po individuální akci prověřil pozornost Hanuše v brance Jihlavy Rossi a o dvě minuty později šajtlí připravil šanci Pospíšil pro  Nováka a ten ze strany obstřelil brankaře - 2:0.

Baumit vstřelená branka uklidnila a především s Crnkičem se nevěděla jihlavská obrana rady. V 54.minutě se uvolnil hned přes trojici přihlížejících beků a následný centr uklidili stopeři před nabíhajícími útočníky na roh. O dvě minuty později se navíc na Crnkičovi vyfauloval Kukol a bylo jasné, že si domácí již nenechají vítězství vzít.

Hlad po gólech jim však vydržel jen další čtvrthodinku, ale ta byla parádní. V 66.minutě narýsoval kolmici mezi beky pro Pospíšila Kopic, jablonecký středopolař pohotově zakončil a brankař Hanuš se opět vyznamenal. Z další podobné akce Pospíšil našel na zadní tyči zcela volného Romeru, ale ten potvrdil, že je spíše obráncem, když ve vyložené šanci poslal míč jen slabě do rukavic Hanuše. Jablonecké galapředstavení pak ukončil v 70.minutě opět Pospíšil, kterého našel na penaltě Crnkič, ale jeho zakončení chybělo pár centimetrů.

Posledních dvacet minut se hrálo již v poklidném tempu a snad jen v 87.minutě mohl Novák dokončit hattrick, když mu krásně míč do strany pokutového území připravil Hübschman a jablonecký střelec zápasu zakončil křížem přes celou branku těsně mimo.

Jablonec se tak nakonec raduje z vítěsztví o dvě branky, které bylo naprosto zasloužené a především s hrou záložní formace mohl být dnes trenér Šilhavý na výsost spokojen.


Author Jiří Šálek
Sdílet článek