Article image

Kouč Šilhavý: Roli favorita jsme splnili

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Vysočina Jihlava
2:0
Synot liga, 5. kolo so 23. 8. 2014, 17:00
Reportáž

Spokojený s dalšími třemi body byl po zápase kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý. K úplné spokojenosti mu však scházely další branky v síti Vysočiny.

Po páté porážce v řadě měl hodně chmurné myšlenky trenér Vysočiny Petr Rada. „Jeli jsme sem po výsledkově nevydařeném týdnu, ale chtěli jsme navázat na výkon ze Slovácka, kde jsme hráli odvážně. Také v Jablonci jsme chtěli hrát aktivně. Jenže opět jsme dostali lacinou branku, sráží nás totiž individuální chyby. Prohrávali jsme a domácí to vzápětí posadilo na koně. V druhém poločase jsme nechtěli udělat chybu, jenže opět na ní přišlo. Hráč se nám tam obtočil okolo zkušeného Vidličky, a dal na dva nula. Domácí pak kontrolovali hru a mohli přidat další branky. Z naší strany už to nebylo vůbec aktivní. V deseti to bylo těžké. Dva nula je pro nás ještě přijatelná porážka. Domácím gratuluji," dodal stroze trenér poraženého celku Petr Rada.

Jihlava má po pěti zápase nadále nula bodů a prochází těžkým obdobím. „Srážejí nás individuální chyby a jsme za ně potrestaní. Své šance naopak neproměňujeme. Chybí nám zodpovědnost, dostáváme laciné branky. Pět zápasů, nula bodů, to je prostě špatné. Nezbývá nám nic jiného, než v dalším kole porazit Budějovice. Tady se hraje o ligu o zodpovědnost vůči klubu," zdvihl varovný prst jihlavský kouč.

Naopak s dvoubrankovým vítězstvím musel být spokojený kouč domácího BAUMITu Jaroslav Šilhavý. „Dnes se mi to hodnotí lépe než zápas se Slováckem. Nerodilo se to ale lehce, rozjížděli jsme se pomalu. Vstřelili jsme branku, ale bylo tam málo pohybu, pomalu jsme kombinovali. Soupeř hrozil z rychlých protiútoků. První poločas nebyl zdaleka ideální, byť jsme měli převahu. V druhém poločase po vyloučení už jsme měli hodně šancí, které volaly po dalších gólech. Při vedení 2:0 to sice tolik nemrzí. Pozitivum je, že se do těch šancí dostáváme, v tom proměňování u nás musí ale nastat zlepšení. Splnili jsme roli favorita. Chtěl bych pochválit Filipa Nováka, ač to jindy nedělám, vytrhl útočníkům trn z paty," pochválil střelce obou jabloneckých branek kouč Šilhavý.

 Trenér BAUMITu opět zpřeházel obranou řadu a svůj záměr vysvětlil následovně. „Mišůn měl po zápase na Bohemians problémy, začal trénovat až ve čtvrtek. Proto jsme zvolili tuhle variantu," vysvětlil kouč.

Stadion při střídání aplaudoval aktivnímu Crnkičovi. „On podával už dobré výkony ve Znojmě, a teď v tom pokračuje. Musí ale ještě nasbírat zkušenosti ve finální fázi. Nasazení, rychlost, dravost, to vše je u něj pozitivum," těšilo jabloneckého trenéra.

„Celkově dnes panuje spokojenost z výsledku. Soutěž je dlouhá. Je to vyrovnané, jak už ukazují dnešní výsledky. Každý může porazit každého. Musíme se teď připravit na Spartu," spřádá další plány kouč BAUMITu Jaroslav Šilhavý.

Jablonecký lodivod zároveň pochválil jablonecké publikum. „Diváci byli skvělí a zasloužili si ještě další góly. Trochu mě mrzí, že jsme s dalšími šancemi špatně naložili, k úplné spokojenosti mi tam chyběl ten třetí gól pro naše fanoušky," řekl na závěr tiskové konference jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek