Article image

Na závěr turnaje souboj s dánským Midtjyllandem

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Midtjylland
1:1
Přátelská utkání, Atlantic Cup so 7. 2. 2015, 18:30
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté se v závěrečném zápase letošního ročníku Atlantic Cupu utkání v sobotu navečer s vedoucím týmem dánské ligy FC Midtjylland.

Naším posledním soupeřem na Atlantic Cupu bude další skandinávský tým. O konečné umístění se utkáme s dánským FC Midtjylland. Tento klub vznikl až v roce 1999 fúzí dvou tehdejších týmů Ikast FC a Herning Fremad.

Midtjylland je v Dánsku považován zejména kvůli kvalitní práci s fotbalovými talenty, jako první z týmů dánské Superligy založil i fotbalovou akademii. Čtyřnásobný finalista dánského poháru, ale zatím na triumf v nejvyšší dánské soutěži čeká. Zdá se ale, že k němu má letos nejblíže, po podzimu totiž vede dánskou Superligu s náskokem osmi bodů na druhou FC Kodaň!

Midtjylland je na portugalském Atlantic Cupu téměř tradičním účastníkem. Letos se tohoto turnaje účastní již po třetí, v roce 2012 si domů odvezl trofej pro vítěze celého turnaje. V letošním roce se ale Dánům na turnaji prozatím příliš nevedlo. Ve své základní skupině nejdříve prohráli 1:2 se švédským Örebro na penalty a v druhém zápase podlehli Mladé Boleslavi 0:1.

Jablonečtí si po porážce s Göteborgem spravili chuť, když přehráli slavnou FC Kodaň 2:0. „Samozřejmě nás to vítězství potěšilo. Skalp takového evropského týmu je určitě cenný. Doufám, že nás to bude i nadále motivovat, třeba už do sobotního zápasu s Midtjyllandem,“ uvedl kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Závěrečné utkání BAUMITu Jablonec na turnaji začíná v sobotu 7. února od 18:30 hodin SEČ opět na třicetitisícovém stadionu Estádio Algarve. Zápas bude opět vysílat česká televizní společnost TV Sport 5 v přímém přenosu. Textovou online reportáž opět přináší server onlajny.com.


Author Jan Bendl
Sdílet článek