Article image

Na závěr Atlantic Cupu remíza s Midtjyllandem

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Midtjylland
1:1
Přátelská utkání, Atlantic Cup so 7. 2. 2015, 18:30
Reportáž

V posledním zápase na portugalském Atlantic Cupu jablonecký tým remizoval s vedoucím týmem dánské Superligy FC Midtjylland 1:1.

Jablonečtí trenéři museli těsně před zápasem řešit zranění Mišůna z předzápasové rozcvičky, v základní sestavě ho tak narychlo nahradil Rossi. Už ve třetí minutě zápasu vyzkoušel pozornost gólmana Dahlina Kopic, strážce hostující branky míč ale s problémy chytil. Po čtvrthodině hry Dánové zahrávali dlouhý aut, míč se po nečekaném odrazu snesl nad břevno Špitovy branky. Jablonecký brankář vzápětí čelil po šikovném centru i hlavičce Rasmussena!

Šilhavého svěřenci dobře presovali rozehrávku Midtjyllandu, to vedlo také k naší vedoucí brance. Po půlhodině hry vystihl přihrávku Kopic, míč si navedl na střed hřiště a přesnou střelou k tyči poslal BAUMIT do vedení! Hosté ale o šest minut později dokázali srovnat, po dalším z nebezpečných dlouhých autů míč hlavičkoval přesně k tyči útočník Igboun!

Brzy po změně stran dostal dobrou přihrávku za jabloneckou obranu nejlepší střelec dánské Superligy Pušič, výborného Špita ale v sólovém nájezdu nepřekonal! Na druhé straně sestřelil tvrdou střelou Greguš jednoho z obránců Midtjyllandu, odražený balon napálil aktivní Kopic nad branku.

Dvacet minut před koncem zápasu vyloučil rozhodčí za tvrdší zákroky nejdříve jabloneckého Šabalu o pár chvil později šel kvůli faulu na Kopice i hostující Møller. Mezitím ale opět vynikl svým parádním zákrokem brankář Špit, když se na něj řítil opět osamocený Pušič a jablonecký gólman jeho sólový nájezd i napodruhé zneškodnil! Na druhé straně se před brankou seveřanů zjevil v dobré příležitosti obránce Kysela, ale jeho střelecký pokus byl zblokován. V nastaveném čase utíkali Masopust s Kopicem sami na jednoho obránce, ale přečíslení skončilo jen rohovým kopem. Vyrovnaný zápas tak nakonec skončil i zaslouženou remízou.


Author Jan Bendl
Sdílet článek