Article image

Jablonec - Brno 0:1 (0:1)

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
0:1
Gambrinus liga, ne 13. 5. 2007, 16:00
Reportáž

Neuvěřitelnou partii sehrál náš tým proti Brnu. Ani 20 střeleckých pokusů, z nichž většina byla z velmi dobrých pozic, nestačilo na překonání exceletního brankaře Brna Bureše.

Jablonecké představení s názvem „Jak se zahazují tutovky“ začalo v 5. minutě utkání, kdy Zeher dostihl téměř ztracený míč, posunul na Baranka a jeho přesný center z blízka poslal Smíšek hlavou těsně mimo.

V 8. minutě se ukázal v dobrém světle opět Zeher, který přetlačil hned dvojici obránců a jeho pohotovou střelu vyrazil Bureš na roh. O dvě minuty později prohrál Bureš vzdušnou bitvu se Smíškem a Baranek obloučkem hlavou střílel do prázdné branky. Brankař Brna se ale stihl včas do branky vrátit.

Uplynulo necelých jedenáct minut a Jablonec si vypracoval už čtvrtou příležitost. Tentokráte našemu celku do šance pomohla obrovská chyba Brna, když Zeher vystihl malou domů a společně s Barankem šli sami na Bureše. Zeher však propadl v koncovce a Bureš jeho úmysl vystihl.

Ve 13. minutě po odvráceném rohu dorážel míč Baranek, ale Bureš se rozchytával k životnímu zápasu. Své kvality potvrdil i po dvaceti minutách hry, kdy zlikvidoval nebezpečný pokus Svátka z 18 metrů a hned v zápětí při něm stálo štěstí, když Smíšek ve velké šanci nezpracoval dobře míč a ten mu odskočil až Burešovi do náruče.

Prakticky z protiútoku přišel pro Střelnici šok. Brno se poprvé dostalo do nadějného brejku, když uprostřed pole nepřesně rozehrál Flachbart, míč potáhl po křídle Majzlík a jeho centr našel volného Zelenku, pro kterého nebyl problém otevřít skóre – 0:1.

Náš celek obdržená branka zaskočila a dvacet minut min trvalo, než se začal opět prosazovat. Ve 39. minutě se hezky uvolnil na hranici pokutového území Petržela a jeho technický pokus jen těsně minul cíl. Poločas pak uzavřel pokus Fukala z přímého kopu, ale Bureš s ranou doprostřed branky moc problémů neměl.

Druhá půle pokračovala ve stopách té první. Náš tým obléhal šestnáctku soupeře a spaloval jednu šanci za druhou. V 50. minutě nejdříve excelentně zpracoval na hranici malého vápna Kordula a ocitl se tak sám před Burešem. Bohužel nedokázal zachovat chladnou hlavu a tvrdou ranou nastřelil jen Bureše!

O pět minut později bojovník Kordula získal míč pro Zehera a jeho střela šla jen těsně mimo. Oba jmenovaní si akci zopakovali v 58. minutě, ale výsledek byl stejný – střela těsně mimo.

Kýžené vyrovnání nepřišlo ani v 76. minutě, kdy těsně mimo střílel Petržela a v 79. minutě dalekonosný pokus Flachbarta lapil pozorný Bureš. V nervózním závěru mohl vyrovnat Fukal, ale z malého vápna hlavou namířil jen do náruče Bureše a do stejného místa zamířil také Vošahlík po centru Webera.

Když pak neproměnil brejk Holek skončilo utkání nezaslouženým vítězstvím Brna, kterému na gól stačila jedniná přesná střela mezi tyče. Naopak nám nepomohlo ani 11 střel mezi tyče a dalších dobrých 10 mimo. Tolik příležitostí jsme si možná nevypracovali doma za celé jaro, ale především díky zbrklé koncovce jsme se branky nedočkali. Snad jsme si střelecké štěstí pošetřili na středu, kdy hostíme doma České Budějovice v semifinále poháru.

Author Jiří Šálek
Sdílet článek