Article image

V úterý hostíme v odvetě poháru Spartu Praha

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
2:0
Pohár FAČR, ČF2 út 14. 4. 2015, 17:30
Reportáž

V úterý 14. dubna přivítáme od 17.30 hodin na Střelnici pražskou Spartu v odvetě čtvrtfinále Poháru FAČR. Z prvního utkání jsme si přivezli porážku 1:2, takže nic není ztraceno a jsme stále ve hře o postup do semifinále.

Na ­Letné jsme neodehráli vůbec dobře první poločas a­ Sparta se dostala brzy do­vedení 1:0, když se v­ 10. minutě trefil Řezníček. Tlak Sparty neustával a­ přečkali jsme několik dalších nebezpečných situací. Tu ze 40. minuty však Václav Kadlec přetavil v ­gól na­2:0.

Ve druhém poločase se naše hra zlepšila a ­postupovou naději oživil Martin Doležal, když v ­57. Minutě zakončil rychlý brejk gólem na 2:1. „Šanci máme, ale musíme zopakovat takový výkon, jako jsme předvedli třeba proti Spartě doma na­ Střelnici. Určitě můžeme postoupit, bude záležet, v­ jakém rozpoložení budeme v ­uvedený čas i ­jaká bude sestava. Myslím, že je to stále otevřené,“ říká střelec důležité branky Martin Doležal.

Pozitivně naladěný před odvetou na Střelnici je také Vít Beneš. "Výsledek z prvního zápasu máme dobrý. Tady nám stačí vyhrát 1:0, ale my na tenhle výsledek nechceme hrát. My chceme prostě vyhrát a postoupit jakýmkoliv způsobem. Musíme se zvednout a na Spartu nastoupit hned od první minuty. Myslím si, že to nám pomůže a postoupíme," říká před úterním zápasem Vít Beneš.

Do ­konce zápasu se již skóre neměnilo a z ­Letné jsme si odvezli nadějný výsledek 2:1. Odveta čtvrtfinále Poháru FAČR se hraje v­ úterý od­ 17.30 hodin. Přijďte naše kluky povzbudit v ­boji o ­postup do semifinále.

Jak to bylo v prvním utkání?

AC Sparta Praha – FK BAUMIT Jablonec 2:1 (2:0)

Branky: 10. Řezníček, 40. Kadlec – 57. Doležal.

Sparta: Miller – Mareček, Brabec, Holek, Costa – Vácha – V. Kadlec, Matějovský, Shala (70. Dočkal), Konaté (79. Schranz) – Řezníček (82. Lafata). Trenér: Lavička.

Jablonec: Hrubý – Romera, M. Kysela, Beneš, F. Novák – Greguš, Rossi – Masopust (61. M. Pospíšil), Kopic, Mingazov (69. Crnkić) – Doležal (79. Šabala). Trenér: Šilhavý.

Naše dosavadní cesta Pohárem FAČR

2. kolo

FC Chomutov – FK BAUMIT Jablonec 0:5 (0:3)

Ve 2. kole Poháru FAČR jsme zajížděli do Chomutova, na jehož stadion máme velmi dobré vzpomínky. Před rokem jsme tady zvítězili ve finále nad Mladou Boleslaví. Proti Chomutovu jsme se dostali brzy do vedení, a roli favorita jsme potvrzovali i v dalším průběhu zápasu, byť se domácí dostali trochu více do hry. Dva slepené góly na konci prvního poločasu nás nasměrovaly k vítězství, které jsme potvrdili ještě dvěma zásahy ve druhém poločase.

Branky: 6. Kubista, 42. Kopic, 45.+1 Jun (P), 52. Crnkić, 61. Pospíšil.

Jablonec: Špit – Romera, Pernica, Kysela (62. Novák), Mišůn – Loučka, Kubista – Kopic (46. Crnkić), Pospíšil, Moulis – Jun (73. Doležal). Trenér: Šilhavý.

3. kolo

FK Dobrovice - FK BAUMIT Jablonec 1:2 (0:1)

V utkání 3. kola Poháru FAČR jsme zavítali do Dobrovice, kde nás nečekal snadný protivník, ale svůj cíl jsme nakonec splnili a po výhře 2:1 jsme postoupili do dalších bojů v Poháru FAČR. Domácí celek hrál hodně odvážně a našim hráčům se dlouho nedařilo vstřelit branku. Kouzlo domácí svatyně nakonec odčaroval Moulis až ve 35. minutě, kdy krásně zakroutil míč z přímého kopu z velké vzdálenosti a míč skončil přesně u tyče – 0:1. Druhý gól jsme vstřelili v 60. minutě, kdy Mišůn přiklepl míč Rossimu, který pohotově vypálil a skóroval – 0:2. Domácí byli za svůj sympatický výkon nakonec odměněni v 88. minutě, kdy se po centrovaném míči prosadil hlavou Suk a snížil na konečných 1:2.


Branky: 88. Suk – 35. Moulis, 60. Rossi.

Jablonec: Špit – Romera, Kysela (82. Novák), Pernica, Mišůn – Rossi, Loučka – Kopic (63. Pospíšil), Mingazov (75. Mihálik), Moulis – Doležal. Trenér: Šilhavý.

Osmifinále

Ve dvojutkání pohárového osmifinále jsme narazili na celek Bohemians Praha 1905. Nejprve jsme odehráli domácí utkání, ve kterém jsme zvítězili 2:0 po brankách Moulise a Doležala. Vzhledem k tomu, že jsme neinkasovali, tak jsme tuto partii rozehráli velmi dobře a postup byl blízko.

Na půdě Bohemians v odvetě jsme opět hráli aktivně a měli několik šancí. Téměř jistotu postupu dal již ve 13. minutě Martin Pospíšil, když nás poslal do vedení. Po hodině hry pak přidal definitivní pojistku rychlonohý Mingazov a odvezli jsme si vítezství 2:0 a postup do jarních bojů Poháru FAČR.


FK BAUMIT Jablonec – Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)

Branky: 15. Moulis, 51. Doležal. Jablonec: Špit - Romera, Kysela, Pernica, Novák - Loučka, Rossi – Crnkić (82. Kopic), Pospíšil (63. Mingazov), Moulis - Doležal (73. Jun).

Bohemians Praha 1905 – FK BAUMIT Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 13. Pospíšil, 60. Mingazov. Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Kysela, Novák - Hübschman, Rossi - Kopic, Pospíšil (85. Kubista), Mingazov (62. Crnkić) - Jun (71. Mihálik).


Author Martin Bergman
Sdílet článek