Article image

Jablonec postupuje do semifinále Poháru FAČR

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
2:0
Pohár FAČR, ČF2 út 14. 4. 2015, 17:30
Reportáž

Díky produktivní první půli Jablonec zaslouženě vyhrál doma nad Spartou 2:0 a postupuje do semifinálových bojů poháru.

Jablonec i Sparta nastoupili s několika podstatnými změnami v sestavě. Za Spartu se v základní sestavě neobjevil ani kapitán Lafata nebo útočník Kadlec. Na hrotu Jablonce naopak nastoupil Martin Doležal.

Jablonec se poprvé odvážil vystřelit na brankáře Štěcha až v 10. minutě, kdy se zpoza vápna opřel do míče Kysela, ale jeho střela neměla dostatečnou razanci.

V 19. Minutě zahodil obrovskou šanci hostující Krejčí, když zcela osamocený na malém vápně přestřelil.

Ve 22. minutě při centru z pravé strany fauloval stoper Kováč útočníka Doležala a rozhodčí Ardeleánu nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil nejlepší střelec domácích Filip Novák.

O několik minut později se ke střele odhodlal Matějovský a z vápna trefil břevno. Dorážku poslal Jakub Podaný do stejného místa. Břevno zachránilo zelenobílé hned dvakrát po sobě.

V 36. minutě se k odraženému míči dostal Honza Kopic a v plné rychlosti přesně zakončil k pravě tyči. Jablonec se ujal vedení 2:0.


V druhém poločase se Jablonec koncentroval na pečlivou obranu a čekal na rychlé brejky.

Nebezpečně z přímého kopu vystřelil v 73. minutě David Lafata, ale Vlasta Hrubý jeho střelu vytěsnil nad břevno. To bylo ale na dlouho dobu vše. Všechny nebezpečné akce Sparty skončily již v zárodku a vápně úřadovali domácí Pernica s Benešem.

Závěr utkání přinesl pouze nepřesnosti na obou stranách. Jablonec si nakonec dvoubrankové vedení pohlídal.


Author Svatopluk Smysl
Sdílet článek