Article image

Kouč Šilhavý neskrýval po postupu spokojenost

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
2:0
Pohár FAČR, ČF2 út 14. 4. 2015, 17:30
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté slaví pohárový postup nad Pražskou Spartou! Trenér Jaroslav Šilhavý mohl být po domácím vítězství 2:0 navýsost spokojený.

Pražané si do jablonecké odvety přivezli vítězství 2:1, jenže po porážce 0:2 musel kouč Vítězslav Lavička zkousnout vyřazení z pohárové soutěže. „Stejně jako v prvním zápase nám chyběla větší efektivita. V obou zápasech jsme si vypracovali šance, jenže s využitím jsme byli na štíru,“ řekl na úvod svého hodnocení kouč Lavička a pokračoval. „Jsme zklamaní. Jedním z našich sezonních cílů byla obhajoba národního poháru a ta cesta pro nás dnes skončila,“ uvedl zachmuřelý kouč Sparty.

Letenský lodivod připravil pro pohárovou odvetu také několik změn v sestavě, nemohl ale využít Václava Kadlece. „Vašek má lehčí zdravotní potíže,“ vysvětloval po zápase.

K vyřazení z tuzemské pohárové soutěže jen stroze dodal. „Rozebereme si ten zápas u videa. Komplikace to pro nás ale je. Nechceme se na nic vymlouvat. Potřebujeme rychle přepnout na ligovou linii a bojovat o smazání náskoku Plzně,“ vzhlíží k dalším ligovým bojům kouč Sparty.

Na závěr však kouč Pražanů sportovně popřál postupujícímu týmu. „Jablonci chci pogratulovat a popřát mu, ať svou cestu dotáhne až k zisku trofeje,“ dodal na závěr.

Na domácí straně propuklo po postupu do semifinále velké nadšení, kouč Jaroslav Šilhavý měl po zápase velmi dobrou náladu. „Máme velkou radost, protože jsme přešli přes Spartu, klukům musím poděkovat. Pocitově jsem cítil, že po prvním poločase hráči hodně chtějí. Nerodilo se to ale lehce. V prvním poločase jsme chybovali, Sparta ale šance nedala a selhala v koncovce. My jsme se dostali do vedení. Chtěli jsme hrát zodpovědně z aktivní obrany. Věděli jsme, že se Sparta bude v druhé půli tlačit dopředu. Měli jsme tam brejkové příležitosti, ale kluci to dohráli, perfektně bránili a vítězství jsme si uhlídali,“ těšilo kouče postupujícího BAUMITu.

Jablonecký lodivod zároveň přiznal, že v dalším kole by rád narazil na rivalský tým Liberce. „Z hlediska atraktivnosti bych si přál jednoznačně Liberec, je to derby a semifinále by ten zápas určitě slušel,“ nechal se slyšet kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek