Article image

Kouč Šilhavý si užíval další vítězství nad Libercem

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
2:0
Synot liga, 27. kolo ne 10. 5. 2015, 13:15
Reportáž

Trenéři David Vavruška a Jaroslav Šilhavý hodnotí v přepisu z tiskové konference zápas 42. Podještědského derby, které na domácí Střelnici ovládli jablonečtí fotbalisté vítězstvím 2:0.

Hostující kouč David Vavruška bral porážku v Podještědském derby s nadhledem. „Bylo to dobré utkání, řekl bych že i vyrovnané, hra se mi líbila. Celý zápas zlomila hra Liberce v pokutovém území, kde nedohrajeme jediný souboj. Pak když už Jablonec vedl 2:0, tak dominoval. Soupeře jsme sami dostali do pohody,“ řekl stručně hostující kouč Vavruška. Situaci Slovanu v ligové tabulce, ani vývoj ostatních zápasů prý nechce sledovat a nezajímá ho. „Mě nezajímá nic okolo, před několika týdny jsme si nebyli schopni ani zavázat boty. My si ty body uhrajeme,“ je přesvědčený liberecký kouč.

Lodivod Jablonce Jaroslav Šilhavý si připsal od svého příchodu do Jablonce druhé sladké vítězství v rivalském souboji se Slovanem Liberec. „První poločas to byl boj, klasický pro derby, spousta ztrát a soubojů. V druhém poločase jsme měli více ze hry, zkvalitnili jsme hru na míči a byli jsme nebezpečnější směrem dopředu. Za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili.“

Co jablonecký stratég poradil svým svěřencům v poločase? „Měli jsme málo pohybu, Liberec byl v přechodové fázi lepší, to jsme chtěli zlepšit,“ vysvětlil kouč BAUMITu.

Jablonec poprvé v historii vyhrál obě derby v sezoně. „Co na to říct, prostě paráda,“ užíval si vítězství nad rivalem kouč Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek