Article image

Pospíšil si lebedil: Brzké góly nás uklidnily

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
2:0
Synot liga, 27. kolo ne 10. 5. 2015, 13:15
Reportáž

Záložník Martin Pospíšil přidal svou osmou trefu v probíhajícím ročníku do sítě rivala z Liberce a jeho gól, kterým zvyšoval na 2:0, hodně uklidnil průběh i natěšené jablonecké fanoušky v ochozech. O čem ještě mluvil po zápase?

O rozdílných poločasech

V prvním poločase tam bylo od náš hodně hektiky, byli jsme málo klidní na míči a moc nám to nešlo. Trenér nám to o poločase samozřejmě řekl. Provází nás to celé jaro, první poločasy z naší strany nejsou úplně optimální. Zaplaťpánbůh ale v druhé půli se většinou zvedeme a stačí nám to, tak jako dnes na tři body.

O poločasovém proslovu trenéra

Nic zvláštního se nedělo. Řekli jsme si věci, které musíme zlepšit, trenér nás nabádal, ať to hrajeme více v klidu. Řekl bych, že co jsme si řekli, jsme do té druhé půle i přenesli. Bylo to vidět a zaslouženě jsme zvítězili.

O boji o druhé místo zaručující předkolo Ligy mistrů

Já bych to spíš nazval už jen takovou teoretickou šancí. Sparta nám už šancí dala hodně a my jsme je bohužel v těch minulých zápasech propásli. Teoretická šance tam sice furt je, a dokud tam bude, tak o ten druhý flek budeme hrát! Třetí místo máme jasné, takže nic jiného nám prakticky ani nezbývá.

O situaci v tabulce

Sparta by musela dvakrát ze tří zápasů ztratit. Což si myslím, že ona má už natolik zkušený mančaft, že by se jí to nemělo stát. My bychom ale museli všechny zápasy zvládnout a vyhrát. Ikdyž teorie tam je!

O diváckém zájmu a dvou vyhraných Podještědských derby

Média a i kluci z marketingu pro to dělají maximum. Je to sledované víc, než ostatní zápasy. Těší nás, že jsme zvládli oba zápasy a jsme takříkajíc "Králové Ještědu"!

O tvrdosti jarního derby

V agresivitě jsme se jim vyrovnali. Jenže hlavně v první půli jsme tam měli málo fotbalovosti. Na míči to nebylo úplně ono, naštěstí ale druhý poločas jsme to zlepšili, dali jsme první gól a pak si zápas hlídali.

O brzkém obědovém času výkopu

Osobně jsem hrál ligu takhle asi poprvé. Optimální to určitě není hrát v jednu hodinu po obědě, na druhou stranu se s tím musíme vypořádat, přeci jen tréninky máme takhle podobně.


Author Jan Bendl
Sdílet článek