Article image

Od nové sezóny pod názvem FK Jablonec

Jablonecký fotbalový klub se vrací k názvu bez označení partnera. Obchodní společnost bude k 1. 7. 2015 přepsána na Fotbalový Klub Jablonec, a.s. Ve zkrácené podobě může být klub nadále označován jako FK Jablonec.

Spolupráce se společností Baumit bude pokračovat i v následující sezóně, nicméně obě strany se dohodli na jiném plnění a Baumit proto zmizí z názvu jabloneckého klubu. „Před uplynulou sezónou fanoušci kvitovali návrat tradičního názvu stadionu a nyní jistě pozitivně přijmou i další změnu. Od příštího soutěžního ročníku budou na Střelnici vítat hráče pod jednoduchým názvem FK Jablonec,“ uvedl generální ředitel klubu Mgr. Petr Doležal.

Součástí této změny bude i drobná úprava v tradičním logu, kde bylo v minulých sedmi letech umístěno označení Baumit. „Uvažovali jsme při té příležitosti o zcela nové grafické identitě a možnosti kompletního rebrandingu. Nakonec však zvítězila soudržnost s tradičním logem jabloneckého klubu,“ doplnil ještě k drobné úpravě klubového loga tiskový mluvčí Štěpán Hanuš. Pozorní fanoušci si už možná změny všimli. Nové logo totiž zdobí vizuál permanentních vstupenek, které jsou v prodeji již od 8. června.

Zjednoduší se tak i spolupráce s UEFA. V rámci evropských pohárů je totiž zakázána prezentace jakéhokoliv partnera. Nové logo bude stejně jako název v platnosti od 1. července a již nyní si ho můžete stáhnout zde.

S ohledem na změnu názvu klubu dojde ještě před startem sezóny k několika drobným úpravám. V nejbližší době bude například změněn název klubového účtu na Twitteru a YouTube.


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek