Article image

Další posila! Novým maskotem je sova

Ve výroční sezóně přivítáme na Střelnici dalšího nováčka. Věříme, že si získá srdce našich nejmenších fanoušků. Již brzy budete mít příležitost se s ním setkat na vlastní oči.

Jsme rádi, že jako klub pomáháme reprezentovat naše město, region i celé Jizerské hory, a proto jsme za klubového maskota vybrali zástupce lesní říše ze severu Čech. Od nové sezóny bude náš tým doprovázet na zápasech sovička.

O posile

„Na tomhle příchodu jsme pracovali již dlouho a jsme rádi, že se sova konečně objevila na Střelnici. Sice má ještě na čem pracovat, ale myslíme, že na start ligy bude již ve skvělé formě," oznámil novou posilu tiskový mluvčí Štěpán Hanuš.

Největší starosti s nováčkem má ale týmový kustod Aleš Češek. „Nevím, kde na něj teď takhle narychlo seženu oblečení. Má velikost asi XXXXL," stěžoval si vládce jablonecké kabiny.

Odkud přichází?

Naše sova má představovat sýce rousného, které se vyskytuje v jehličnatých lesích v Jizerských horách. Sýc se řadí mezi zvláště chráněné druhy a v roce 2004 byla i pro něj vyhlášena Ptačí oblast Jizerské hory

Sýcům pomáhá i Společnost pro Jizerské hory, o.p.s., která pečuje o krajinu Jizerských hor a malé i velké návštěvníky zve do Ekocentra na Jizerce, kde kromě jiného každý rok na jaře mohou dokonce potkat sovy naživo při akci Soví noc. „Jsme velmi rádi, že i jablonecký fotbalový klub se k nám chce přidat a bude se nám snažit pomáhat chránit Jizerské hory, aby byly pro sýce stále dobrým domovem," pochvaluje si zahájení spolupráce s FK Jablonec ředitelka společnosti Kateřina Bednářová.

Sovička mimo hřiště

Sova patří mezi nejchytřejší jedince ptačí říše, a proto věříme, že se mimo stadion bude věnovat i mnoho doprovodným a edukativním aktivitám. Zároveň doufáme, že o sovu bude mezi fanoušky zájem a již nyní pracujeme na tom, aby klubové suvenýry z její kolekce byly co nejdříve ve fanshopu.

Pomozte nám vybrat jeho/její jméno

Máte nápad, jak by se sovička mohla jmenovat?

Své návrhy nám zasílejte do konce školního roku, tedy do pátku 26.6.2015 na  fanousci@fkjablonec.cz. Finální podobu jména vyberou hráči našeho A-týmu v dalším týdnu.

Autora vítězného návrhu nemine odměna!

Permanentky pro nejmenší

S potěšením jsme v uplynulé sezóně uvítali na Střelnici stovky mladých fanoušků. Letos poprvé jsme pro ně připravili velmi dostupnou nabídku mimořádných klubových výhod včetně dárku v podobě tašky na přezůvky a penálu. Přijďte se v sezóně 2015/16 podívat na utkání na sovičku i na naše hráče.

<#buttonRight>VÍCE INFORMACÍ<#/buttonRight>


Author Klub
Sdílet článek