Article image

Jablonec vyřadil Kodaň a postupuje do play off!

Team logo Team logo
FC Kodaň FK Jablonec
2:3
Evropská liga, 3předk2 čt 6. 8. 2015, 19:45
Reportáž

Napínavé drama se šťastným koncem pro tým ze severu Čech zažila dnes večer dánská metropole. Jablonec zvítězil nad FC Kodaň 3:2.

Hned ve 14. minutě se ve vápně domácího týmu prosadil Tomáš Wágner a srovnal tak skóre celého dvojzápasu. Iniciativu ale převzala Kodaň. Ještě do konce poločasu měla dvě slibné šance na vyrovnání. Jablonečtí se v tu chvíli koncentrovali na defenzivu a neměli to zrovna jednoduché.

V 50. minutě opět zahrozili Dánové. Původně zamýšlený centr se nakonec snesl až na břevno svatyně Vlasty Hrubého. O několik minut později se k zahrávání přímého kopu z levé strany postavil Ján Greguš a přesnou střelou překvapil domácího gólmana.

Tím to ale nekončí. I přes vyloučení jednoho z domácích hráčů nás Dánové zatlačili až před naší branku. Klid přinesl až gól Martina Pospíšila v 81. minutě. Dánové ale stejně po nepřehledné situaci uvnitř našeho pokutového území znovu snížili na rozdíl jediné branky. Po několika závarech před brankou a pětiminutovém nastavení nakonec zaslouženě zvítěžili 3:2 a postupují do dalšího kola EL.


Author Martin Bergman
Sdílet článek