Article image

Na úvod Atlantic Cupu dánský AGF Aarhus

Team logo Team logo
AGF Aarhus FK Jablonec
0:2
Přátelská utkání, AtlC1 ne 31. 1. 2016, 14:00
Reportáž

Jablonecké fotbalisty čeká v neděli první herní prověrka na soustředění v Portugalsku. Obstará jí duel s devátým týmem dánské Superligy Aarhus GF v rámci Atlantic Cupu 2016.

Klub z přístavního města Aarhus je jedním z nejstarších dánských oddílů, je držitelem pěti titulů a hned devíti pohárových trofejí ve své zemi. Tyto klubové úspěchy se ale datují hodně do let minulých, naposledy se z trofeje pro vítěze domácí poháru radovali fanoušci Aarhusu před rovnými dvaceti lety.

Fotbalisté z druhého největšího dánského města startují na turnaji Atlantic Cup vůbec poprvé. Oproti tomu naši hráči už mají zkušenosti ze stejného místa z minulého ročníku. I proto se rádi vrací na třicetitisícový Estádio Algarve, který byl vybudován pro účely fotbalového Mistrovství Evropy v roce 2004 a na kterém odehrajeme oba zápasy základní skupiny.

Dánská Superliga startuje poslední únorový víkend, tedy týden po startu nejvyšší fotbalové soutěže v Čechách, i proto se oba nedělní soupeři nacházejí zhruba ve stejné fázi přípravy. Aarhus v přípravě už remizoval například s Midtjyllandem našeho Filipa Nováka 1:1, zároveň podlehl ale i Viborgu či Esbjergu. V týdnu náš nedělní soupeř zajímavě posílil, když do svých řad získal z Midtjyllandu třicetiletého útočníka Duncana.

Jablonec má v zimní pauze za sebou čtyři přípravné zápasy s bilancí čtyř vítězství. Nyní přichází na řadu soupeři z evropských soutěží, tudíž i zajímavá konfrontace. „Pro českého fanouška to jsou možná „neznámé týmy“, ale svou kvalitu rozhodně mají. Švédský či dánský fotbal má stoupající úroveň a jsem stoprocentně přesvědčen, že nás oba tyto kluby prověří do puntíku. Čekám, že všechno bude rychlejší a agresivnější, protože takovýto fotbal chceme hrát i my,“ říká na adresu Aarhusu a našeho středečního soupeře Kalmaru hlavní kouč Zdenko Frťala.

Jeden z nejuznávanějších zimních turnajů v probíhající přestávce Atlantic Cup odstartuje právě nedělním zápasem Jablonce s Aarhusem. Všechny naše duely můžete sledovat na české sportovní stanici SPORT 5, první z nich v neděli dvě hodiny po poledni našeho času.


Utkání začíná v neděli 31. ledna od 14:00 hodin SEČ na Estádio Algarve v portugalském Faru


Author Jan Bendl
Sdílet článek