Article image

Na úvod Atlantic Cupu vítězství 2:0 nad Aarhusem

Team logo Team logo
AGF Aarhus FK Jablonec
0:2
Přátelská utkání, AtlC1 ne 31. 1. 2016, 14:00
Reportáž

Jabloneckým barvám vyšel vstup do letošního turnaje Atlantic Cup. Na herním soustředění v Portugalsku si připsali díky brankám Bredy a Wágnera vítězství 2:0 proti dánskému Aarhusu.

Úvod zahajovacího zápasu Atlantic Cupu patřil hostům z Aarhusu. Dánové konstruktivně napadali naší rozehrávku a Hrubý musel být v několika situacích hodně pozorný. Jablonec se poprvé k zakončení dostal ve 23. minutě, to Masopust z těžkého úhlu na pravé straně otřel míč o břevno! O chvíli později Tecl přiťukl do šance Masopustovi, jeho ránu ale dokázal vyrazit brankář Fernandes. V dalším zakončení pálil vedle Beneš i Greguš. Jablonec s přibývajícími minutami převzal jasně otěže zápasu. Nebojácný průnik Bredy do vápna zakončil bohužel jen slabě k tyči Pospíšil. Ve 35. minutě Breda vysunul Pospíšila, ale Tecl na zadní tyči na balon těsně nedosáhl. Poslední solidní výměnu prvního poločasu zakončoval Masopust opět vedle branky.

Brzy po změně stran orazítkoval ze standartní situace tyč branky Aarhasu Greguš! První branka letošního Atlantic Cupu na sebe nechala čekat až do 67. minuty, to ve středu hřiště vymyslel přihrávku Tecl pro Bredu, který mazácky poslal míč na zadní tyč dánské branky! Čtvrt hodiny před koncem hlavičkoval Beneš po rohovém kopu do sítě, míč ale z brankové čáry dokázal vyhlavičkovat Buur.

V 78. minutě dostal střídající Mihálik dlouhou přihrávku za obranu, z první zkoušel najít Wágnera, který byl ve vápně faulován a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Sám postižený potom zkušeně střelou do středu branky přidal druhou branku jabloneckých barev! Ve velké příležitosti se po přihrávce Karavaeva zjevil ještě Greguš, ale jeho střelu stačil dánský gólman u tyče vyrazit. Naši fotbalisté si poté v poklidu dokráčeli pro úvodní vítězství na turnaji proti devátému týmu dánské ligy.


Author Jan Bendl
Sdílet článek