Article image

Frťala chválí přístup a charakter mužstva

Team logo Team logo
AGF Aarhus FK Jablonec
0:2
Přátelská utkání, AtlC1 ne 31. 1. 2016, 14:00
Reportáž

Kouč jablonecký fotbalistů Zdenko Frťala mohl být po úvodním vítězství 2:0 nad dánským Aarhusem spokojený. Jak hodnotil vstup do Atlantic Cupu?

Jak hodnotíte úvodní vystoupení svých svěřenců na turnaji Atlantic Cup?

Utkání stoprocentně splnilo naše představy. Jak výsledek, tak i hra zhruba od nějaké čtvrthodiny dále splnila přesně to, proč jsme tady. Toho výsledku si vážíme. Už ve středu nás čeká další soupeř a chceme, aby ta hra měla stejné parametry.

V úvodu zápasu ale několikrát zahrozil dánský soupeř. Čemu přičítáte tu vlažnější úvodní fázi hry?

Má to logiku jedno s druhým. Soupeře jsme vůbec neznali, stadion byl nádherný ale veliký a ta orientace v tom prostoru nám přeci jen chvíli dělala problémy. Hřiště bylo před zápasem kropené a trvalo nám, než jsme se pohybově přizpůsobili. Dvakrát jsme předtím totiž soupeři málem namazali do šance. Důležité je, že se kluci z toho poučili a nezačali zmatkovat a hrát hekticky. Snažili se dál hrát to, co jsme si na předzápasové přípravě řekli.

Spokojen asi budete se hrou obranné čtveřice, protože soupeř si mnoho příležitostí nevypracoval.

Jsem spokojen spíš komplexně s obrannou činností celého mužstva. Kdybychom neudělali dvě hrubky, tak si soupeř šanci nevypracoval. Ale to je zásluhou celého mužstva.

Ve všech přípravných zápasech se trefil David Breda, který se do střelecké listiny zapsal i dnes.

Právě on přinesl do kabiny jak herní oživení, tak oživení svou povahou. Je to pohodový kluk, který není uzavřený do sebe. Je tu krátce, ale kluci ho znali z působení v juniorské lize. Cítím z něj pokoru a pracovitost. Pokud mu nadšení a elán vydrží, tak určitě může být zajímavým článkem našeho týmu.

Jak jste spokojen se střídajícími hráči, kteří dokázali soupeře také přitlačit?

Po charakterové i mentální stránce i oni dokázali na výkon střídaných navázat. Ještě vlastně zvýšili tempo a vypracovali si taky šance. Vlastně si i vypracovali druhou branku. Přístup a chápání naší trenérské filozofie hodnotím jako výborný.

Mělo i střídání v průběhu zápasu vliv na následující zápasy?

V tom týdnu odehrajeme celkem tři kvalitní zápasy. Rozložení těch zápasů bude rovnoměrné pro všechny kluky, to střídání přišlo i z tohoto důvodu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek