Article image

Hráči trénovali na hasičské stanici

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
3:1
Synot liga, 26. kolo so 23. 4. 2016, 17:00
Reportáž

Znovu po roce navštívili fotbalisté FK Jablonec hasičskou stanici v Jablonci a odstartovali tím druhý ročník ojedinělého projektu JABLONEC HASIČŮM.

Fotbalisté využili prvního týdne reprezentační přestávky a ve čtvrtek přijali pozvání k návštěvě hasičského sboru v Jablonci nad Nisou. Někteří z hráčů se podobné akce zúčastnili již v minulé sezóně. Tentokrát však na krátkou prohlídku stanice a jejího zázemí navazovala tréninková jednotka v nezvyklém hasičském prostředí. Hráči se rozdělili do několika skupin a postupně polykali stejnou zátěž, kterou dobrovolně podstupují právě profesionální hasiči při výkonu své funkce. 

Trenér Frťala i samotní hráči si nakonec zpestření tréninkového cyklu v pauze před poslední fází sezóny pochvalovali. "Bylo to fajn. Trochu jsme se s klukama odreagovali. Zároveň jsme všichni mohli poznat, jak náročné povolání je být hasičem. Každý takový impulz nám může zároveň pomoct v současné složité situaci," pochvaloval si tento krok obránce Vít Beneš, který se zároveň stane tváří letošní kampaně Jablonec hasičům.

Všichni hráči se postupně vystřídali na několika stanovištích. Několik krátkých zastávek si odbyli v posilovnách, pak je čekal výběh na více než 40-metrovou věž a nejvíc zabrat dostali fotbalisté v cvičebním polygonu, jehož klec plnou různých překážek museli co nejrychleji proběhnout či spíše se proplazit. Někteří dobrovolníci z týmu si pak mohli vyzkoušet, že ani hašení hadicí či hasícím přístrojem není nic snadného.

Stejně jako v minulém ročníku i tentokrát klub věnuje profesionálním i dobrovolným hasičům z celého regionu jedno utkání - zápas proti Slovácku v rámci 26. kola SYNOT ligy. "Duelu bude jako v minulém roce předcházet edukativní kampaň spojená s připomenutím hrdinských činů i každodenní práce hasičů. Při zápase se pak všichni diváci mohou těšit na bohatý doprovodný program," slibuje tiskový mluvčí klubu Štěpán Hanuš. Při utkání se Slováckem o víkendu 23. - 24. dubna 2016 tak vyvrcholí druhý ročník vzájemné spolupráce FK Jablonec a HZS Libereckého kraje – Územního odboru Jablonec nad Nisou.

<#buttonLong>Reportáže z 1.ročníku projektu Jablonec hasičů<#/buttonLong>


Author Štěpán Hanuš
Sdílet článek