Article image

Jablonec se chce revanšovat výsledkem i výkonem

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
3:1
Synot liga, 26. kolo so 23. 4. 2016, 17:00
Reportáž

Také další ligový soupeř je naším tabulkovým sousedem. Do Jablonce míří v rámci sobotního utkání věnovaného všem profesionálním i dobrovolným hasičům sedmý tým ligové tabulky - 1.FC Slovácko.

Po jedné z nejvyšších ligových proher v historii Jablonce je před našimi fotbalisty jasný úkol. Vítězstvím odčinit ostudný debakl z Julisky a alespoň částečně tak dát zapomenout na výsledek z minulého pátku.

Kádr Slovácka pro jarní ligovou část mnoho změn nedoznal. Z hostování se sice vrátil Kerbr, ale tým zároveň nikdo neopustil. Kouč Habanec se tak už pomalu připravuje na situaci, kým nahradí vytáhlého útočníka Libora Doška, který avizoval po sezoně ukončení kariéry. Na jaře tak Slovácko zapojuje postupně do hry také Koného, který je podobné robustní postavy. V permanenci jsou dále především běhavý a gólově produktivní Diviš a Havlík.

Také Habancovi hoši se ale nevyvarují kolísavých výsledků. Po dlouhých deseti letech jejich fotbalisté sice porazili doma Spartu a zřejmě jí tak obrali o vysněný titul. Jenže hned v následujícím kole prohráli na půdě šestnácté Ostravy. Navíc v posledním kole před vlastními fanoušky podlehli i Mladé Boleslavi 0:2. Kouč Habanec přesto doufá, že se jeho svěřenci v první polovině tabulky udrží, oba sobotní soupeře nyní dělí v tabulce pouhé dva body. „Nerad bych, abychom tuto sezonu nakonec odpadli někam do druhé poloviny tabulky, to by pro nás byla velká škoda. Hrozně rád bych v následujících dvou zápasech získal alespoň čtyři body,“ konstatoval Habanec a jasně poukázal, že z Jablonce nehodlají odjíždět s prázdnou. O týden později totiž Slovácko v domácím prostředí hostí ve velmi očekávaném místním derby Zlín.

Jablonec má za sebou dvě utkání na hřišti soupeřů, v nichž sice získal bod za remízu na Slavii, ale o týden později schytal nečekaný debakl 1:6 na hřišti pražské Dukly. „Musíme všichni věřit, že na nás výsledek a potažmo výkon z Dukly nezanechá stopy. Jednoznačně se musíme revanšovat jak výkonem, tak i výsledkem. To znamená, že naším jediným cílem je získat tři body proti Slovácku,“ říká důrazně jablonecký kouč Zdenko Frťala a poukazuje na přednosti našeho sobotního soupeře. „Jejich nejnebezpečnějším hráčem je určitě Libor Došek. Hodně nepříjemné mají hlavně útočné standardní situace. Myslím si, že jejich hra má velice dobrou kvalitu. Je to komplexní soupeř, jehož postavení v tabulce nám velí, abychom byli obezřetní a vůbec nic nepodcenili,“ podotýká Frťala.

Tým Slovácka je pro Jablonec v domácím prostředí vcelku oblíbeným soupeřem, naposledy tu jejich fotbalisté dokázali uloupit všechny tři body před dvanácti lety. Mezitím stihli jen dvě utkání zremizovat poměrem 1:1. Stejným skore skončilo také naše poslední vzájemné podzimní střetnutí na stadionu Miroslava Valenty, tehdy jablonečtí vedli brankou Martina Pospíšila, za domácí ale srovnával Diviš.

Hostujícím fotbalistům budou v sobotu chybět disciplinární hříšníci. Pro čtyři žluté karty nebude mít kouč Habanec k dispozici útočníka Koneho a záložníka Kerbra.


Utkání začíná v sobotu 23. dubna od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Královec – Mokrusch, Nádvorník

Delegát: Liba


Author Jan Bendl
Sdílet článek