Article image

Hodnocení trenérů po Slovácku

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
3:1
Synot liga, 26. kolo so 23. 4. 2016, 17:00
Reportáž

Spokojenější byl po zápase Jablonce se Slováckem samozřejmě jablonecký kouč Zdenko Frťala, ten své svěřence pochválil za předvedený výkon a vítězství 3:1.

Trenér hostí Svatopluk Habanec hodnotil utkání následovně. „Od začátku bylo jasné, že domácí musí hrát nátlakovou hru. Z tlaku domácích jsme se sice trochu vymanili, naše hra byla ale mdlá a měli jsme tam jen pár náznaků. Pak nastala naše velká chyba ve středu hřiště a domácí šli rázem do vedení. V druhé půli následoval znova tlak domácích. Chtěli jsme něco změnit, ale zlom byla druhá branka domácích, kdy jsme neuhlídali Mihálika. Mohli jsme Hofmanem snížit, ale on zbytečně přihrával místo střely. Pak už bylo po zápase, sice jsme snížili Doškem, ale odjíždíme bez bodu. Doma musíme kvůli sobě i našim fanouškům  porazit v zápase jara Zlín,“ konstatoval hostující kouč.

Jablonecký lodivod Zdenko Frťala měl po týdnu mnohem více důvodů k radosti po vítězství 3:1. „Jsem rád, že nám vyšel vstup do utkání, donutili jsme soupeře k chybám. Svou aktivitou jsme si vypracovali šance a byli i odměněni vedoucí brankou. Povedlo se nám zvýšit na 2:0 a dál jsme mohli hrát na protiútoky. Po třetí brance jsme bohužel nechali prostor Doškovi, který snížil a okamžitě nás ztrestal. Celkově ten zápas ale musí být pro nás povzbuzením. Musíme pořádně zregenerovat a připravit se na pohár. Za přístup klukům patří velké dík,“ uvedl kouč Jablonce Zdenko Frťala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek