Article image

Aktéři hodnotí utkání se Slováckem

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FC Slovácko
3:1
Synot liga, 26. kolo so 23. 4. 2016, 17:00
Reportáž

O pozápasové rozhovory se tentokrát podělilo hned několik hráčů. Svůj pohled přinesli gólman Vlastimil Hrubý, záložník Lukáš Masopust, útočník Standa Tecl a bývalý hráč Jablonce Rudolf Gergel.

Nové šance chci využít, řekl po utkání brankář Vlastimil Hrubý

Na jaře jsi poprvé naskočil do branky. Jaké to je?

To, že jsem tak dlouho nechytal, bylo nepříjemné, ale neřešil jsem to. Poctivě jsem trénoval a čekal na další šanci. Ta přišla teď a jsem za ní moc rád. Dostal jsem novou příležitost a chci ji využít.

Kdy ses dozvěděl, že budeš chytat?

V pondělí jsem hrál za juniorku a už mi bylo divný, že tam byl náš trenér Michal Špit celý zápas, přestože kluci z áčka měli v té době trénink. Takže jsem viděl, že se něco děje. Po zápase mi Michal oznámil, že proti Slovácku asi nastoupím a v úterý jsem to věděl napevno.

V dnešním zápase jsi nebyl daleko od další nuly. Jak moc tě ten gól mrzí?

Scházely centimetry k tomu, abych to vyrazil. Té střely jsem se dotknul, ale točila se ode mě. Je škoda, že jsem ten gól dostal, ale na druhou stranu jsme vyhráli, takže celkově vládne spokojenost.

Jak jsi viděl utkání z branky?

Myslím si, že jsme podali výborný výkon a zaslouženě jsme vyhráli. Těch šancí jsme měli o hodně víc a klidně to mohlo skončit i vyšším rozdílem.

Měl jsi hodně práce?

Kromě toho gólu ani ne. Tam jsem jen řešil asi dva centry a jinak tam nic nebylo.


Zápas jsme měli pod kontrolou, pochvaloval si konečný výsledek střelec druhého gólu Lukáš Masopust

Ve dvou předcházejících zápasech jsi nehrál kvůli nemoci. Jak se ti dnes hrálo?

Jo, šlo to. Hlavně, že jsme vyhráli.

Dneska to byl úplně jiné představení než na Dukle...

S tím naprosto souhlasím. Na Dukle jsme hráli hrozně, to už snad ani hůř hrát nešlo. Dneska to byl jiný výkon. Bojovali jsme jeden za druhého a vytvořili jsme si hodně šancí, takže super.

Od začátku zápasu bylo vidět, že jste k zápasu přistoupili dobře.

Hlavně, že jsme napravili nepříznivý výsledek z utkání s Duklou. O to nám šlo nejvíc. Pak přišel první gól a ten nás trošku uklidnil. Škoda jen, že jsme do šaten neodcházeli s větším náskokem, šance jsme tam měli.

Od stavu 3:0 jste předváděli pěkný, kombinační fotbal a diváci vám právem tleskali.

Tak je jasný, že když se vyhrává 3:0, tak se hraje uvolněněji a více si dovolíme.

Po rohovém kopu jsi dal druhý gól a zdálo se, jakoby to bylo nacvičené.

Ne, ne. To bylo takové spontánní řešení. Pišta (Mihálik) to dal na přední tyč, šel jsem do vápna a tečnul to do branky.

Zdálo se, že tímhle rozehráním jste soupeře trošku zaskočili.

Jo, máte asi pravdu. Pro soupeře jsou takovéhle góly nejhorší. Já hlavně nejsem nějakej hlavičkář a tohle soupeř nečekal. Naběhl jsem si tam a Pišta mě našel.

Můžeš prozradit, proč si střídal?

Byl jsem trošičku zadýchaný a na výkonu to bylo znát. Ale to se po té nemoci dalo čekat a postupem času se to po tréninku zlepší.

Takže spokojenost?

Zápas jsme měli pod kontrolou a myslím, že jsme předvedli dobrý fotbal. Takhle jsme se chtěli ukázat, takže spokojenost.


Doufám, že jsme se nevystříleli, říká Tecl

Po výbuchu na Dukle panuje dnes s hrou, výkonem a třemi body spokojenost?

Dneska jsme hráli, jak bychom měli. Hráli jsme týmově a dobře takticky. Dobře jsme bránili a byli nebezpeční směrem dopředu. Alespoň takhle minimálně by měly ty naše výkony vypadat.

Sám jsi otevřel brankový účet utkání, po pěkné přihrávce kapitána Hübschmana.

Tomáše jsem také za ní pochválil, ale byla tam zároveň i dobrá práce od Dolyho, který na sebe strhnul stopery a mně se tam pěkně otevřela celá ta strana. Tomáš mi to tam pěkně dal, já měl čas si to připravit a dát první gól.

Branek v síti Slovácka mohlo být i více …

Asi mohlo, ale já doufám, že jsme si nějaké schovali i na středu, kdy nás čeká asi klíčový zápas jara. Doufám, že jsme se nevystříleli.

Touha odčinit debakl na Dukle byla asi veliká.

Zápas na Dukle nás posadil na zadek. Předtím jsme nevyhrávali, a tak nějak jsme se schovávali a hledali něco na výmluvy, že to bude dobré. Ale ten duel na Dukle nás posadil na zem. Doufám, že od zápasu se Slováckem se odrazíme, a když budeme hrát takhle kompaktně a týmově, tak to bude dobré.

Po vítězství se vám asi bude i lépe připravovat na středeční domácí semifinále poháru se Spartou.

Ale to bude úplně jiný zápas! Není asi podstatné, jestli jsme dneska vyhráli, i když je to samozřejmě lepší. Člověk se líp připraví po vítězném zápase než po prohraném. Ale na zápas ve středu to nebude mít vliv. Pohár je pro nás hrozně důležitý. Musíme to rozehrát tak, abychom si udělali co nejlepší pozici pro zápas na Letné.


Dneska odcházím domů spokojený, řekl po zápase bývalý hráč Jablonce Rudolf Gergel

Utkání skončilo 3:1. Jsi spokojený?

Určitě. A myslím si, že spokojený domů odcházím nejen já. Slovácko sem přijelo hrát otevřený fotbal a líbilo se mi to.

S čím jsi hlavně spokojený?

Po debaklu na Dukle jsem měl trošku obavy z toho, jestli na naše hráče nepadne taková ta deka, ale to se nestalo a naši kluci se toho zhostili velice dobře. Hráli s obrovským nasazením a s chutí. Byly tam i pěkné fotbalové momenty, takže jsem spokojený. Režii utkání měli plně ve svých rukách a je jen škoda, že nedali víc gólů. Šance na to byly.

Je vidět, že se ti mužstvo líbilo.

Jo, líbilo. Byl jsem se podívat i na zápase se Slávií a i tam se mi, až na nějaké drobnosti, hráči líbili. Kdyby to takhle mělo pokračovat, budu spokojený.

Góly do sítě Slovácka padly po pěkných akcích. Souhlasíš?

Určitě. Třeba té první brance předcházela skvělá přihrávka Hübschmana. Všichni jsme očekávali, že dá kolmici nabíhajícímu Doležalovi, ale Tomáš to vyřešil ještě lepším způsobem. Dal to do volného prostoru nabíhajícímu Teclovi a ten dal gól. Před druhým to mladý Pišta (Mihálik) kopnul z rohu krásně na přední tyč a nikdo z bránicích to nečekal. A mohl bych tak pokračovat. Škoda jen, že těch gólů nebylo víc. Dvě nastřelené tyče, šance Tecla, Trávníka a dalších, to jsme měli dát.

Odchovanec Ondra Mihálik připravil druhý a třetí gól. Jak ho vidíš?

Samozřejmě ho sleduji a dneska prokázal, že to je chytrej hráč. Je rychlej, fotbalovej a teď už záleží jen na něm, jak bude na sobě pracovat. Škoda jen, že jsou zraněni další mladí kluci Breda s Kubistou. Ti by tomu přidali takovej ten říz. Ale dneska hráli všichni dobře.

Nemrzí tě ten gól v závěru zápasu?

Trošku jo, ale to je prostě Došek, no… Má prý končit, ale takový hráč bude lize chybět.


Author Jan Bendl
Sdílet článek