Article image

SYNOT liga končí, Jablonec hostí Příbram

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FK Příbram
0:0
Synot liga, 30. kolo so 14. 5. 2016, 15:30
Reportáž

SYNOT liga řeší před závěrečným kolem poslední tajenky, o jedné z nich se bude rozhodovat také na jablonecké Střelnici. Ve 30. kole totiž zavítá na sever Čech sestupem ohrožená Příbram.

Nad fotbalisty od Litavky se stahují mračna, kolo před koncem soutěžního ročníku se okruh možného druhého sestupujícího zúžil na poslední dva týmy - Příbram a Olomouc. Středočeši mají před posledním kolem dvoubodový náskok na tým z Hané a k tomu lepší vzájemné zápasy. V posledním kole jim tak k udržení ligové příslušnosti stačí neprohrát v Jablonci, pak se nemusí ohlížet ani na výsledek současně hraného zápasu Olomouc – Teplice. V případě porážky na Střelnici už ale o jejich ligovém osudu bude rozhodovat právě zápas na Andrově stadionu.

Příbramští se do samotného boje o záchranu dostali především zpackaným jarem, v něm pouze jednou zvítězili a získali pouhých šest bodů. Znatelné ztráty si Středočeši připsali především na svém stadionu, kde prohráli pět ze sedmi hraných zápasů! Tíživou situaci se snažil tři kola před koncem sezony řešit klubový šéf Starka změnou hlavního kouče, odvolaného trenéra Tobiáše nahradil Pulpitem. „Situace mě netěší, něco takového jsme po podzimu nečekali, hráči potřebují probudit,“ snažil se vštípit klubový majitel týmu nový impuls. Jenže ani změna u kormidla A-týmu prozatím nepřinesla větší bodový zisk do ligové tabulky. Pod Pulpitovým vedením Příbram sice získala cenný bod za bezbrankovou remízu ve Zlíně, jenže ve středečním vloženém 29. kole u Litavky opět padla po porážce s pražskou Slávií 1:3. Kapitán Zápotočný si nebral po zápase servítky. „První poločas z naší strany byla katastrofa. Řval jsem v kabině, přeci není možné, abychom k tomu takhle přistupovali. Děláme ostudu sobě i celému městu. Pokusíme se záchranu dotáhnout v sobotu v Jablonci, kde nám bude stačit bod,“ pravil po středeční porážce Zápotočný a jeho slova ještě doplňuje zkušený záložník Pilík. „Bude to těžké. Chtěli jsme to rozhodnout už ve středu a jet už do Jablonce v klidu, takhle to budou nervy do poslední chvíle. Je to o hlavách. Teď už nic nenacvičíme. Musíme do toho dát všechno," burcuje Pilík před posledním zápasem v Jablonci.

Náš tým si ve středu přivezl cenné tři body za vítězství 2:1 z trávníku mistrovské Plzně a v závěru ligy se mu daří. "Chceme navázat na poslední čtyři zápasy, v kterých se naše hra posouvala směrem nahoru. Doufám, že se s našimi fanoušky rozloučíme proti Příbrami dobrým výkonem a výsledkem v podobě vítězství," přeje si jablonecký kouč Zdenko Frťala.

Ač je závěrečný program nabitý a ve středu nás čeká nejdůležitější zápas sezony v podobě finále poháru, kouč neplánuje rozkládat síly. "Není důvod se šetřit. Hráč, který se šetří, nemá co dělat v profesionálním sportu. Takže o nějakém šetření nemůže být absolutně ani řeč," poznamenal Frťala.

Soutěžní ročník 2015/2016 Jablonec načal právě na stadionu v Příbrami výhrou 3:2, o góly se na podzim podělili Karavaev, Greguš a Wágner. Se stejným soupeřem nyní v domácím prostředí zakončíme ligovou sezonu 2015/2016. Pak už přijde vrchol sezony v podobě středečního finále MOL Cupu.


Utkání začíná v sobotu 14. května od 15:30 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Jílek – Moláček, Blažej

Delegát: Petřík


Author Jan Bendl
Sdílet článek