Article image

Frťala: Naše hra byla nervózní

Team logo Team logo
FK Jablonec 1.FK Příbram
0:0
Synot liga, 30. kolo so 14. 5. 2016, 15:30
Reportáž

Jablonec zakončil letošní ročník SYNOT ligy remízou 0:0 s Příbramí a v konečném účtování obsadil sedmou příčku. Jak duel posledního kola hodnotili trenéři Pulpit a Frťala.

Velký kámen spadl ze srdce příbramskému kouči Martinu Pulpitovi, jeho celek se v ligové soutěži zachránil za pět minut dvanáct. „Veškerá slova jsou asi teď zbytečná. Všechno jsme podřídili bodu a náš fotbal nebyl atraktivní. Důležité je, že pro následující soutěžní ročník zůstáváme v lize. Bylo to vyčerpávající jedenáctidenní úsilí, které skončilo nakonec dobrým koncem. Doufám, že pro hráče Příbrami to je obrovské ponaučení. Na jaře výsledky Příbrami nebyly dobré. Mužstvo nedokázalo vyhrát ani jednou na domácím hřišti. Věřím, že se z toho hráči Příbrami ponaučí a dlouho se nedostanou do takových problémů, jako letos,“ poznamenal s viditelnou úlevou hostující kouč Pulpit.

Na domácí straně nebyl s konečnou remízou v posledním ligovém kole příliš spokojen domácí kouč Zdenko Frťala. „Všichni viděli, že naše hra byla nervózní, kazili jsme spoustu přihrávek, v předfinální fázi jsme nebyli vůbec kvalitní. Kromě dvou příležitostí jsme si toho víc nedokázali vytvořit. Očekávali jsme, že soupeř bude v bloku a čekat na brejky. Na tento zápas musíme rychle zapomenout a připravit se na středu na finále. V tom bychom totiž s takovýmto výkonem určitě neuspěli,“ nebyl spokojený kouč Frťala, který se už v prvním poločase odhodlal ke střídání. „Tím jsme se vrátili o dva měsíce nazpátek. Bohužel dneska někteří hráči nezvládali předvést svou kvalitu na hřišti. Umím se vcítit do pocitu hráčů, sám jsem ligu hrál, celý týden se spekuluje a hráči to vnímají, ta nervozita byla z naší strany až moc veliká. Naší hře chyběl někdo, kdo by jí zklidnil a dal jí kvalitu,“ uzavřel svůj pohled na poslední ligové kolo kouč Frťala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek