Article image

Starší dorost U19 zahájil ligu vítězně

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
2:3
Česká dorostenecká liga, 1. kolo so 13. 8. 2016, 14:30
Reportáž

Jablonecký starší dorost zahájil nový ročník České ligy dorostu v sobotu v Praze, kde se v prvním kole utkal s FK Dukla Praha. V normální hrací době zápas skončil nerozhodně 2:2 (1:1) a Jablonec získal druhý bod až z pokutových kopů, když z pěti proměnil čtyři a soupeř jen tři.

Jablonec mohl získat všechny body, kdyby si v prvním poločase z vytvořených šancí vytvořil dostatečný náskok. Bohužel se tak nestalo a musel pak dokonce skóre ve druhém poločase alespoň srovnat. Už v 10. minutě Schön levou stranou pronikl do vápna, ale jeho střelu brankář Šťovíček kryl. V 14. minutě Schöna napodobil tentokrát z pravé strany Pleštil se stejným výsledkem. V další minutě pálil Jelínek a i tuto střelu domácí gólman zneškodnil. Další akci jabloneckých Dukla zastavila až faulem na Pleštila a Hlůže následný trestný kop zprava poslal za zadní tyčí branky. 

V 19. minutě domácí dalším faulem zastavili před vápnem Jelínka, který pak sám z trestného kopu přesnou střelou přes zeď do levého růžku otevřel skóre zápasu. Domácí zahrozili až po půlhodině, kdy z levé strany vypálil Tarasiuk a Klementa však nezaskočil. V 33. minutě přišel Haitl lehce o míč a Lauko slabou střelou po zemi vyrovnal. V 36. minutě podruhé vystřelil Tarasiuk a tentokrát mířil pod břevno, ale Klement míč znovu lapil. Pak závěr poločasu patřil opět Jablonci. V 38. minutě po sražení Kováčika Hlůže z trestného kopu mířil nad branku. Ve 43. minutě Hlůže vystřelil z otočky do brankáře. A v poslední minutě první půle pro rohu Jelínka z pravé strany Pleštil na přední tyči branku minul.

Po obrátce ve 49. minutě před Landfeldem zachraňoval až gólman. V 52. minutě z pravé strany vypálil Greš a Klement ránu jen vyrazil. V 57. minutě zahrával Jelínek u levé postranní čáry trestný kop a před brankou nekrytý Landfeld na míč nedosáhl. Na druhé straně pak domácí zahrávali také trestný kop zleva a před soupeřem na zadní tyči zachraňoval Klement. Bohužel pak Klement v 62. minutě ve vápně fauloval pronikajícího soupeře. Lauko nařízenou penaltu s přehledem proměnil a domácí byli rázem ve vedení. Neradovali se však dlouho. Hned v následující minutě Jablonec srovnal, když střídající Kozák pronikl levou stranou až k brankové čáře, odkud poslal míč před branku, kde brankář míč dobře nezachytil a Pleštil ho pak zblízka umístil do sítě – 2:2. Dukla chtěla v závěru strhnout vítězství na svou stranu, ale jejich šance Krále a Kosíka gólman Klement zlikvidoval. A tak přišly ke slovu pokutové kopy, které rozhodly o druhém bodu z utkání. Jablonec proměnil z pěti čtyři – úspěšní byli Schön, Landfeld, Pleštil a Kováčik. Jen Zezulkovu střelu Šťovíček vyrazil. Dukla neproměnila dvě penalty a tak se z druhého bodu radoval Jablonec.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek