Article image

Starší dorost přivezl tři body z Ústí

Team logo Team logo
FK Ústí nad Labem FK Jablonec
1:4
Česká dorostenecká liga, 3. kolo so 27. 8. 2016, 10:00
Reportáž

Ve 3. kole České ligy zvítězil vcelku zaslouženě jablonecký starší dorost v Ústí nad Labem 4:1 (3:0) a připsal si tak do tabulky další tři body. Radost z výhry však pokazila zranění brankáře Richtera a Pleštila, kteří museli ze zápasu odstoupit.

Domácí začali utkání převahou s několika možnostmi ohrozit jabloneckou branku. V 7. minutě Richter zneškodnil nebezpečnou střelu Vlasáka. V další minutě střílel na druhé straně Landfeld a míč mu brankář Mrázek chytil. Do vedení šel Jablonec ve 14. minutě. Jelínek našel ideálně mezi zadáky Schöna, který z úniku nejprve míčem trefil levou tyč branky, od které míč putoval do pravé tyče a poté ho dobíhající Schön umístil do sítě. V 18. minutě přidal druhou branku hostů Landfeld střelou z malého vápna, na kterou mu přihrál Kováčik z vítězného hlavičkového souboje. V 24. minutě střelu Fábery Richter lapil. A neujala se ani jeho další střela v 30. minutě z trestného kopu, která branku minula. V 42. minutě Landfeld vyhrál další hlavičkový souboj, našel volného Schöna, který obloukem přes gólmana zvýšil na 3:0 pro jablonecké.

V 50. minutě měl možnost završit hattrick Schön, jehož tentokrát uvolnil do úniku Jelínek, ale Schön brankáře nepřekonal. V 54. minutě neuspěli ani Jelínek a ani Pleštil, kterým střely brankář vždy odrazil. V 57. minutě čtvrtou branku Jablonce dal Hlůže střelou z 25ti metrů po zemi k levé tyči. V 69. minutě musel pro zranění odstoupit brankář Richter a nahradil ho Hejtmánek. Ten za dvě minuty zneškodnil prudkou střelu po zemi ústeckého Lanka. Domácí v této fázi zápasu získali převahu, z které se dostali do několika zakončení. V 73. minutě Hejtmánek chytil střelu Vlasáka a v 75. minutě Hirschkorn mířil těsně vedle levé tyče mimo. Jablonec se krátce z tlaku vymanil a v 80. minutě prudce vypálil Jelínek, al mířil nad branku. V 88. minutě se domácím přece jen podařilo skórovat, když po zmatcích jabloneckých byl úspěšným střelcem Ridl. Poslední příležitost měli v samotném závěru jablonečtí. Po faulu na Landfelda poslal Jelínek míč přes zeď těsně vedle levé tyče.


Author Martin Bergman
Sdílet článek