Article image

Starší dorost nestačil na Liberec

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
3:0
Česká dorostenecká liga, 5. kolo so 10. 9. 2016, 10:00
Reportáž

První porážku v letošním ročníku České ligy dorostu utrpěl jablonecký starší dorost v derby utkání 5. kola v Liberci 0:3 (0:3). Výhra Liberce byla vcelku zasloužená hlavně díky jeho nasazení a důrazu po celý zápas, a také díky matnému výkonu jabloneckých.

Liberec se do soupeře pustil hned od začátku a první střelu poslal v 5. minutě Lábek s tečí vpravo těsně vedle branky. Za minutu další střela domácích letěla těsně nad. V 12. minutě vystřelil po zemi Lábek - 1:0. Jablonec se dostal ke slovu ve 13. minutě, kdy po faulu na Pleštila u levé brankové čáry těsně vedle vápna Jelínkův trestný kop liberečtí na přední tyči odrazili. Ve 23. minutě se do šance dostal Landfeld, ale v poslední chvíli mu ji soupeř zmařil. V 25. minutě u pravé brankové čáry přešel soupeř přes Kozáka, přihrál na přední tyč, kde Vrabec usměrnil míč podruhé do jablonecké sítě. Kontaktní gól měl na kopačce v 37. minutě Pleštil, ale jeho prudkou ránu brankář Franc chytil. Naopak ve 43. minutě Jablonec inkasoval potřetí. Klement sice střelu Gembického vyrazil, ale přímo k Šulcovi, který nezaváhal – 3:0 pro Liberec.

V druhém poločase se hra při vědomí domácích dostatečného náskoku opticky vyrovnala, ale hostům góly nepřinesla. V 52. minutě Jelínkův trestný kop z dálky skončil v rukou gólmana. Hned na druhé straně prudce vystřelil Kazda a Klement ránu vyrazil. Kazda pak pálil ještě dvakrát, v 61. a v 90. minutě se stejným výsledkem. V 59. minutě z levé strany centroval Hlůže a na zadní tyči Landfeld míč těsně minul. V 70. minutě přišla druhá gólová šance Jablonce. Hlůže opět zleva našel ve vápně Pleštila, jehož ránu zblízka Franc vyrazil, aby hned stejně tak zneškodnil dorážku Jelínka. V 86. minutě z jednoho ze dvou rohových kopů Jablonce, který zahrával zprava Hlůže, Petržilka hlavou poslal míč za zadní tyč vedle. V další minutě se neujal dalekonosný pokus Hlůžeho, kterým chtěl zaskočit vysunutého brankáře. Míč však skončil mimo branku.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek