Article image

Starší dorost doma porazil 3:1 Kladno

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Kladno
3:1
Česká dorostenecká liga, 8. kolo so 1. 10. 2016, 10:00
Reportáž

V 8. kole České ligy si jablonecký starší dorostu poradil se soupeřem SK Kladno 3:1 po nerozhodném poločase 1:1. Jablonec byl až na krátké chvíle lepším týmem po celý zápas a vítězství bylo zcela zasloužené.

První ránu vypálil v sedmé minutě z dvaceti metrů Pleštil a gólman Martin Procházka míč jen vyrazil. Kladno zahrozilo o čtyři minuty nato a střelu Mikuláše Pospíšila Klement chytil. Skóre zápasu otevřel ve 12. minutě Schön, jehož dopředu velmi dobře vysunul Pleštil a Schön pak sám před brankářem namířil míč k pravé tyči do sítě. V další minutě po získání míče Landfeld našel ve výhodné pozici Haitla, který prudkou ránou branku těsně přestřelil. V 16. minutě kladenští zahrávali z pravé strany rohový kop a Mikuláš Pospíšil hlavou mířil k levé tyči, ale Klementa nezaskočil. Ve 20. minutě Jelínkův trestný kop zleva soupeři srazil na roh. Ve 28. minutě se Schön znovu sám řítil na kladenského gólmana, který mu však dokázal míč na zemi odebrat. Z podobné situace na druhé straně byl úspěšný ve 32. minutě Mráček, který tak stav zápasu vyrovnal. Ve 42. minutě pohotově ze střední vzdálenosti vystřelil Pleštil a branku jen těsně přestřelil.

Ve 48. minutě po rohu Jelínka z pravé strany usměrňoval Mička hlavou k levé tyči. Brankář sice míč zachytil a proklouznutí míče do sítě však nezabránil – 2:1. Třetí branka domácích mohla padnout v další minutě, ale akci Jelínka a střelu Haitla brankář srazil na roh. Neujala se ani střela Landfelda v 51. minutě, která proletěla vedle. Možnost srovnat mělo Kladno v 54. minutě z trestného kopu před vápnem. Míč letící přes zeď z kopačky Šimona Procházky Klement chytil. Z dalšího rohového kopu v 56. minutě z levé strany padla třetí branka. Jelínek ho rozehrál nakrátko Schönovi, jenž centrem našel ve vápně Pleštila a ten nezaváhal – 3:1. V 58. minutě hosté zahrávali z pravé strany trestný kop, který jablonečtí odrazili, založili rychlý brejk, který zakončoval střelou Schön a brankář střelu jen srazil na rohový kop. V další fázi zápasu si Jablonec již vyložené gólové šance nevytvořil a na výsledku se už nic nezměnilo.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek