Article image

Starší dorost prohrál s Táborskem 2:1

Team logo Team logo
FC MAS Táborsko FK Jablonec
2:1
Česká dorostenecká liga, 15. kolo so 19. 11. 2016, 10:15
Reportáž

Starší dorost FK Jablonec zakončil v sobotu podzimní část soutěže porážkou v Sezimově Ústí s tamním FC MAS Táborsko 1:2 (0:2). O výsledku utkání rozhodly dvě minuty prvního poločasu, kdy se dvakrát trefil domácí Radosta. Jablonec se ve druhém poločase mohutně snažil výsledek otočit, ale podařilo se mu jen snížit náskok soupeře.

Zápas začal Jablonec aktivně a už v 6. minutě po zpětné přihrávce Kováčika pálil Jelínek a střelu brankář domácích Matoušek chytil. Domácí zaměstnali Richtera poprvé v 11. minutě. Ve 20. minutě z akce Pleštila a Kováčika z výhodně pozice vystřelil Pleštil, ale vedle pravé tyče. Z rozehrávky podnikli domácí rychlou akci, na jejímž konci střelou z vápna Radosta otevřel skóre zápasu. Tentýž hráč za dvě minuty pronikl pravou stranou přes jablonecké zadáky do vápna a střelou přes Richtera zvýšil na 2:0. Zaskočený Jablonec se vzchopil až po deseti minutách, kdy Landfeld napřáhl z dálky pod břevno a gólman stačil míč jen vytěsnit nad branku. Další nadějnou střelu vypálil ve 43. minutě po zemi Jelínek a brankář míč srazil na roh.

Ve druhém poločase se Jablonec dostal do mohutného tlaku ve snaze skóre minimálně srovnat. Domácí se k brance hostů dostali jen sporadicky a veškeré úsilí směřovali k bránění náskoku, což se jim i s notnou dávkou štěstí dařilo. V 50. minutě Jelínek z pravé strany přihrál před branku, kde Pleštil pálil těsně vedle levé tyče. Jablonec umožnil táborským v 50. minutě zahrozit z trestného kopu, který ale Anděl namířil vedle branky. V 56. minutě po jednom z celkových jedenácti rohových kopů, který z pravé strany zahrával Hlůže, Jelínek vystřelil prudce těsně nad branku. V 62. minutě Landfeld zopakoval svůj pokus z prvního poločasu a míč mířící opět pod břevno Matoušek opět vytěsnil nad branku. Z následného rohového kopu zleva vznikl před brankou domácích velký závar, z kterého Jablonec získal jen další roh. Z něho pálil z ve vápně Hlůže nad branku. V 64. minutě pronikal pravou stranou k vápnu Jelínek, byl sražen a z následného trestného kopu Hlůže střelou přes zeď s tečí gólmana snížil na 1:2. V 71. minutě z přihrávky Kováčika vystřelil Hlůže a gólman domácích byl však na místě. V 80. minutě napřáhl z velké dílky Petržilka a prudký míč mířící pod břevno a brankář znovu střelu jen vytěsnil nad branku. Z další snahy a úsilí jabloneckých se již vyložená šance neurodila, a tak domácí si výhru uhájili.


Author Martin Bergman
Sdílet článek