Article image

Středeční pohár zve na městské derby do Břízek!

Team logo Team logo
FK Jiskra Mšeno FK Jablonec
1:4
MOL Cup, 2. kolo st 9. 8. 2017, 17:00
Reportáž

Pikantní los 2. kola MOL Cupu zavádí náš tým na trávník do Břízek. V městském derby se utkáme přímo v Jablonci s divizním nováčkem Jiskrou Mšeno!

Fotbalový klub u jablonecké přehrady vznikl na fotbalové mapě v roce 1945 pod tehdejším názvem SK Mšeno. Dál ale měnil názvy, přes Jiskru Mšeno, TJ Navetu či TJ Elitex. Od roku 2006 se zdejší fotbalisté vrátili k názvu Jiskra Mšeno, který používají dodnes.

Mšeno se loňskou sezonou libereckého krajského přeboru prohnalo suverénně, z 26 mistrovských utkání poznalo hořkost porážky jen v jediném případě, hned v prvním kole. I proto se fotbalisté od mšenské nádrže těší po postupu na nadcházející bitvy v divizní skupině C. U těchto bojů už ale nebude kouč Vodička, který s klubem vybojoval postup, ale následně využil nabídky z třetí nejvyšší soutěže. Novým trenérem se stal všem Jablonečanům známý Josef Just.

Mšenští fotbalisté patřili už loni k nejofenzivnějším týmům, v jejich zápasech padala spousta branek a častokrát byly k vidění i krásné trefy. Ofenzivní hra je přáním také nového trenéra. „I za mě budeme chtít hrát útočný fotbal, který se bude líbit divákům a nám pomůže v co nejlepším bodovém zisku v divizi,“ plánuje trenér Jiskry, který má ve svém kádru nespočet hráčů, kteří prošli jabloneckým klubem.

Jeho fotbalisté se během přípravy na nadcházející divizní boje zapojili do předkol tuzemské pohárové soutěže MOL Cup. V předkole nejdříve Jiskra vyřadili divizní Kratonohy, kterým vstřelila během první půle hned tři rychlé branky a soupeř stačil v druhém dějství jen korigovat na konečných 3:2. V prvním kole poháru pak čekal Justovi svěřence favorizovaný třetiligový tým z Dobrovice. Také proti tomuto soupeři se mšenští dokázali vytáhnout, když za bouřky slavili vítězství 4:2 a nečekaný postup do druhého kola.

Los druhého kola MOL Cupu, do kterého již zasahují prvoligové celky, proti sobě svedl opravdu pikantní dvojici. Nalosoval totiž k městskému souboji Jiskru Mšeno s ligovým FK Jablonec! Oba kluby se navíc v rámci letní přípravy střetly 12. července, když náš protivník byl teprve na začátku své přípravy, Jablonec byl zase těsně před odjezdem na rakouské herní soustředění. Přátelské utkání bylo tehdy v nedalekém Rychnově ukončeno předčasně za průběžného stavu 7:0 pro ligový celek. „Věřím, že tentokrát to nebude takový masakr jako před měsícem. Určitě to je ale velice vtipný los, aspoň nám všem ušetří za dopravu,“ říká před středečním duelem v Břízkách kouč Jiskry Just. Pro Mšeno startuje divizní sezona už tuto sobotu prvním domácím utkání.

Naši ligový fotbalisté mají za sebou dvě úvodní kola HET ligy, v kterých sice získali jen bod za remízu na Slovácku, ale jak v Uherském Hradišti, tak i v neděli proti Plzni, měli v zápasech více ze hry. „Pro nás je jen dobře, že nemusíme nikam cestovat. Hrajeme proti diviznímu mužstvu a měl by tam být vidět výkonnostní rozdíl mezi hráči z ligy a mezi hráči z divize. Musíme k tomu přistoupit se vší zodpovědností a podat dobrý výkon, aby nedošlo k žádnému překvapení,“ říká před středečním pohárovým derby trenér Jablonce Zdeněk Klucký a pokračuje. „Jejich hráči se budou chtít ukázat, když hrají proti ligovému mužstvu. Ale jak říkám, my k tomu přistoupíme zodpovědně. Už na tréninku to hráčům připomínáme a burcujeme je. Naším cílem a úkolem je postoupit,“ zakončuje jablonecký lodivod.


Utkání začíná ve středu 9. srpna od 17 hodin v Břízkách u jablonecké přehrady

Rozhodčí: Ginzel Ondřej - Mokrusch Tomáš, Vít Petr


Author Jan Bendl
Sdílet článek