Article image

Klucký: Rozhodly tři naše rychlé góly

Team logo Team logo
SK Sigma Olomouc FK Jablonec
3:4
MOL Cup, 4. kolo út 24. 10. 2017, 17:00
Reportáž

Tři rychlé branky za osm minut. To byl podle jabloneckého kouče Zdeňka Kluckého zásadní moment, díky kterému veze Jablonec postup z Olomouce do jarní části domácího poháru MOL Cup.

Domácí kouč Václav Jílek působil velmi smutně. „Jsme hodně smutní a zklamaní. Věřili jsme, že jsme schopni postoupit. Nezvládli jsme ten zápasu díky desetiminutovému selhání, kdy jsme soupeři darovali hodně laciné góly. Některé situace dle nás nebyly z pohledu pravidel v pořádku, ale na to se nechci vymlouvat. Za stavu 2:4 jsme šli za vyrovnáním, branka přišla, ale času už moc nebylo. Z tlaku už jsme nevyřešili žádnou větší příležitost,“ popisoval kouč domácích. Přitom o poločase jeho svěřenci vedli 2:1. „Jablonec nám dal dárek v podobě poločasového gólu. Jenže my selháváme v situacích kolem vápna. Tři šance soupeře a z nich tři góly, soupeř prostě ukázal velkou efektivitu. My jsme nedohráli situace tak, jak jsme měli. Musím říct, že Jablonec ty situace řešil velmi dobře,“ zakončil své hodnocení Václav Jílek.

Naopak postup si domů na sever Čech veze tým trenéra Zdeňka Kluckého. „Bylo to pro nás nesmírně těžké utkání. Opakoval bych se, kdybych říkat že Olomouc hraje dobře a v tom utkání byla jako domácí tým favoritem. My jsme v zápase vedli, ale na konci poločasu jsme po dvou chybách inkasovali. V kabině jsme si nenadávali, spíš jsme si řekli, jak na ně dál půjdeme takticky. Vrhli jsme se do utkání a podařilo se nám vstřelit tři rychlé branky. Vedli jsme o dvě branky a trochu jsme se zatáhli. Sigma měla více ze hry a povedlo se jí vstřelit snižující branku. Dnes rozhodly tři naše rychlé góly. Klukům musím poděkovat, bylo to strašně těžké utkání. Cením si toho, že jsme tu vyhráli, Olomouc doma dlouho neprohrála,“ řekl spokojený kouč Severočechů.

Že Jablonec nebere pohár na lehkou váhu, potvrdil trenér i při dalších slovech. „Před odjezdem byl v kabině majitel a zdůrazňoval nám, že si přeje postup. Jablonec je tým, který chce hrát poháry a my o ně chceme bodovat jak v lize, kde bude víc aspirantů, tak i v domácím poháru MOL Cup,“ dodal Klucký. Stínem utkání bylo zranění záložníka Hanouska, který má tržnou ránu na noze a bude muset na šití.


Author Jan Bendl
Sdílet článek