Article image

Mé dva góly? Skoro státní svátek, smál se Kubista

Team logo Team logo
SK Sigma Olomouc FK Jablonec
3:4
MOL Cup, 4. kolo út 24. 10. 2017, 17:00
Reportáž

Fanoušek agresivní hry si včera v Olomouci přišel na své. Stejně jako Vojta Kubista, autor dvou důležitých tref, které významně přispěly k postupu Jablonce do čtvrtfinále MOL Cupu.

Máme za sebou trošku bláznivý vývoj zápasu. Jak jsi ho viděl přímo na hřišti?

Průběh zápasu byl strašně divoký. Vedeme, pak prohráváme, pak zase během pár minut dáme tři góly a vedeme 4:2. Věřili jsme tomu, že to můžeme dohrát. Oni ale kopali dlouhé balony na Chorého, a to vždy trochu smrdí. Ještě jeden gól jsme dostali. Bylo to pěkně vynervované až do konce.

Dostat gól přímo do šatny, to asi mužstvem pěkně otřese.

Je to vždy nepříjemné. Ale náš tým ukázal sílu a charakter, že když mu teče do bot, je schopný a umí do toho šlápnout.

Následně jsme soupeře zmrazili třemi góly v rozmezí osmi minut. Neupustili jsme ale pak až moc od aktivní hry?

O poločase jsme si řekli, že je budeme chtít napadat výš a být aktivnější. To nám ve výsledku přineslo ty tři rychlé branky. Posledních dvacet minut jsme z toho zase trochu polevili a pak to vypadalo, jak to vypadalo. Buďme rádi, že jsme dali čtyři góly, i když bychom rádi méně inkasovali.

Sigma dohrávala v tlaku a závěr byl opravdu bouřlivý, na trávníku se hodně jiskřilo.

Emoce tam byly dost veliké. Hráči Olomouce se zlobili, když byl faul písknutý. Nám se taky nelíbilo, když bylo něco proti nám. Emoce tam prostě byly, to k tomu patří. Celkově bylo dost ostrých zákroků, takže fanoušek agresivních zákroků si přišel na své. Třeba i já (úsměv).

Zapsal jsi se mezi střelce utkání hned dvěma góly, to se u tebe zrovna často nevidí.

Že jo. Asi je to skoro na státní svátek. Říkal jsem rozhodčímu, ať si to tam napíše a dlouho pamatuje, protože to se asi už zase dlouho nestane (smích). Bylo by lepší, kdyby ty góly byly v lize. Ale jsem samozřejmě rád, ty góly nám pomohly. Asi to ale nebude ode mě pravidelně, protože já tam tolik od toho střílení branek zase nejsem.

Především ten druhý gól přesně utažený k tyči byl opravdu krásný.

Chtěl jsem to tak. Měl jsem tam víc prostoru na tu střelu. Věděl jsem, kam to chci kopnout. Z mého úhlu pohledu to vypadalo, že na to gólman dosáhne. Ale pak už jsme viděl, že je to za ním a od tyče se to odrazilo do brány a začal jsem se radovat.

Nepomyslel jsi na hattrick?

Lítalo to nahoru dolů, tam a zpátky. Nějaké prostory tam mohly být a párkrát mě to opravdu napadlo. Určitě jsem se za tím ale nehnal.

Je vidět, že pohárovou soutěž neberete na lehkou váhu.

Chtěli jsme postoupit. Bylo to jak ligové utkání, pro nás s velkou důležitostí. Cesta do Evropy je to relativně jednodušší, protože se vyhnete i těm těžkým předkolům. Uvědomovali jsme si důležitost toho zápasu. Každý z nás šlapal víc než na 120 % a pak to podle toho i na hřišti vypadalo.


Author Jan Bendl
Sdílet článek