Article image

Nebylo proč hráče šetřit, řekl Rada v Brně

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
0:3
HET liga, 27. kolo so 5. 5. 2018, 16:00
Reportáž

Spokojený s výkonem i výsledkem v Brně byl náš kouč Petr Rada. Ten nikoho před středečním finále poháru nešetřil a na tiskové konferenci také svůj tah vysvětloval.

Těžko se hovořilo na pozápasové tiskové konferenci Romanu Pivarníkovi, jehož tým zůstává poslední a sestup už ho prakticky zřejmě nemine. „Znovu se nám to opakuje jako přes kopírák. Byli jsme v začátku aktivní a zápas to byl otevřený. Jenže soupeř nám jde poprvé do šestnáctky a hned z toho dá gól. Pak přišla ta penalta a už to bylo těžké. Dostáváme hloupé góly a vepředu nemáme štěstí, abychom něco trefili. Byli jsme aktivní i v druhé půli, ale těžko se prosazujeme. Naše centry jsou příliš bochánkovské a pro soupeře neznamenají větší nebezpečí. Neprosadili jsme se a z dálky navíc inkasovali třetí gól. Kvalita našich hráčů je nějaká, ale když si hráči nevěří, je to těžké. Jsme ve stavu, kdy jsou ty chyby hrozně vidět,“ smutnil po porážce kouč Zbrojovky.

Podle slov jabloneckého kouče Petra Rady jeho svěřenci navázali na dobrý výkon s Libercem, a proto si vezou domů zasloužené tři body také z Brna. „Nekoukali jsme nalevo napravo, soustředili jsme se sami na sebe, tak abychom tu vyhráli. Máme formu a nemáme důvod nic měnit, proto byla sestava stejná. Hráči byli o tom, že tu dokážou bodovat přesvědčení, viděl jsem to už na posledních dvou trénincích. Brno není v komfortní situaci, ale my věděli, že nic zadarmo nedají. Holeš se nám tam dostával už dvakrát v začátku zápasu do šancí, ale udeřilo až z dalších příležitostí. Do poločasu jsme vedli 2:0 a hráče jsem upozorňoval, že i vzhledem k počasí si musí trochu hrábnout na dno. Po změně stran jsme dokázali přidat třetí gól. Splnili jsme povinnost a vyhráli jsme. Na hráčích Brna je vidět nejistota, především v nepřesnostech. Brno si ligu zaslouží, je to druhé největší město v republice a na fotbalové mapě něco znamená,“ řekl na adresu soupeře Rada.

O žádném šetření hráčů jablonecký trenér před finálem poháru neuvažoval. „Není důvod, hráči jsou natrénovaní a sil mají dost. Šetřit někoho? Někomu už se tohle nevyplatilo. Když jsou hráči dobře připraveni není důvod je šetřit. Je to jejich práce. Když půjdou hráči do zahraničí, nikdo se jich nebude ptát. Seš unavenej? Řekneš že jo, hned koupí někoho jiného. Vím to z vlastní zkušenosti. Jsem rád, že se nám vyhýbají zranění a nemusíme sestavu moc měnit,“ zaťukal jablonecký lodivod na dřevěný stůl brněnského press centra.

Teď už se bude Jablonec naplno soustředit na středeční finále poháru. „Odteď je pro nás liga tabu, budeme se soustředit teď na středeční finále poháru. Musíme dobře zrelaxovat a připravit se důkladně na středu,“ zakončil trenér vítězného týmu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek