Article image

Jindy nechválí, ale dnes Rada vyzdvihl gólmana

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
0:2
FORTUNA:LIGA, 5. kolo so 18. 8. 2018, 19:00
Reportáž

Jak řekli, tak splnili. Jablonečtí fotbalisté i tentokrát splnili cíl, s kterým na oblíbený stadion do Edenu vyráželi. Náš kouč tak byl po zápase nadmíru spokojen.

První porážku v sezoně těžko kousal trenér Slavie Jindřich Trpišovský. „Prožíváme zklamání z výsledku i průběhu první půle. Nevyvíjelo se to pro nás vůbec dobře. Musíme se všem omluvit za výkon. Byli jsme hrozně nekvalitní v útočné fázi. Měli jsme šanci snad jen Sýkorou, ale celkově jsme postrádali pohyb. Z naší strany to nebylo vůbec kvalitní. Jablonec měl velký drajf a elán, vydal hodně energie. Všude byl včas, opticky se lépe pohyboval a vyhrál naprosto zaslouženě. Jejich tým byl už výborný na jaře, teď to ještě zkvalitnili a posílili. Sice něco nevyhráli, ale byli v těch zápasech lepší,“ řekl na naší adresu kouč Slavie Praha.

„My jsme byli hodně statičtí. Měli jsme mnohem horší pohyb než soupeř. Do druhé půle jsme do toho zápasu vstoupili dobře. Ale celkově je to o efektivitě, Jablonec měl brejkové situace, a to bývá jednodušší na vyřešení do rozhozené obrany. Nebyli jsme dobří ani v situacích jeden na jednoho. Nikoho nezajímá co bylo v tomto týdnu, o to víc mě mrzí náš výkon v některých pasážích hry,“ lamentoval kouč poraženého celku i vzhledem k vyřazení Slavie z předkola Ligy Mistrů.

Jablonecký protějšek Petr Rada měl o mnoho důvodů více k úsměvům. „Měli jsme ze soupeře velký respekt, protože Slavia měla za sebou těžký pohár. Připravovali jsme se na to, poctivě jsme trénovali a mustr jsme si tak trochu vzali z minulé sezony, když jsme tu také vyhráli. Chtěli jsme hrát aktivně a né čekat na ránu z milosti. V první půli jsme byli hodně aktivní. Domácí nic snad většího neměli. Hodně důležitý pro nás byl gól před poločasem. Věděli jsme, že Slavia se bude po půli snažit hrát na tu svojí vyhlášenou tribunu a hrát agresivně. Další pasáž jsme jen bránili a neudrželi balon v přechodové fázi. Vymanili jsme se z toho, a viděli jsme, že vzadu domácí moc jistí nejsou. Soupeř pak přešel na tříobráncový systém a dva útočníky. Ač jednotlivce moc nechválím, Vlasta Hrubý si za svůj výkon zaslouží velký respekt. Penalta a ta šance na lajně, to bylo skvělé. Pokud by domácí vyrovnali, bylo by to pro nás ještě hodně horké. Z brejků jsme měli navrch. Druhý náš gól, to byla excelentní akce, to by se mohlo někde promítat. Hráli jsme odvážně a dobře. Navázali jsme na domácí zápas s Karvinou. Nikdo nemůže říct, že by to bylo nezasloužené. Vítězství to pro nás je důležité a stejně těžké bude i následující utkání s Olomoucí. Deme dál, potřebovali jsme někde získat plusové body, které jsme doma ztratili se Spartou. Body totiž potřebujeme. Není pravda, že jsme v krizi, jen jsme nestříleli branky. A to je velký rozdíl. S přístupem i herním projevem jsem spokojen,“ líčil jablonecký kouč.

„Hráči vědí, co chceme hrát, a když takhle budeme pokračovat, body přijdou. Hráli jsme na jednoho útočníka, ale chceme aby se krajní hráči dostali do zakončení, tak jako dnes třeba Holeš, to mě teší. V české lize se nemusíme bát nikoho a každému se můžeme postavit čelem,“ zakončil pohled na zápas Petr Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek