Article image

Přepínáme na ligu, v pondělí na Střelnici Plzeň

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Viktoria Plzeň
3:0
FORTUNA:LIGA, 9. kolo po 24. 9. 2018, 18:00
Reportáž

Anglický týden zakončí jablonečtí fotbalisté pondělní televizní dohrávkou. Na Střelnici dorazí úřadující mistr a účastník základní skupiny Ligy mistrů FC Viktoria Plzeň.

Západočeši snad ani nemohli vstoupit do nové sezony s jinými než těmi nejvyššími cíli. „Tím je samozřejmě obhajoba titulu. Dalším z plánů je hrát důstojnou roli v Lize mistrů,“ říkal před startem sezony klubový majitel Paclík. Oba pondělní soupeři už mají za sebou své první zápasy ve skupinových fázích dvou nejlepších evropských soutěží. Plzeň se v prvním domácím utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva nakonec musela smířit „jen“ s remízou 2:2, ačkoliv zásluhou Krmenčíka vedla už 2:0, o vítězství přišla z penalty v nastavení. Podobně dopadl i náš Jablonec, který v úvodním duelu Evropské ligy držel ještě v 90. minutě cennou remízu v Rennes, o kterou přišel také v samém závěru z pokutového kopu.

Viktorii Plzeň před nadcházející sezonou posílil právě z našeho Jablonce stoper Luděk Pernica. Kouč Vrba si vyhlédl i další zajímavá jména, která se povedlo dotáhnout a zrealizovat v přestup. V týmu tak mohl ambiciózní kouč přivítat rovněž slovenského středopolaře Procházku z Levski Sofia, nigerijského krajního záložníka Ekpaie ze Zlína a dalšího středopolaře Buchu ze Slavie. Nejvýraznějšími odchody jsou přestupy záložníka Pilaře do Olomouce a útočníka Bakoše do slovenské Trnavy, skončili ale také Rakušan Ivanschitz, Chorvat Živulič nebo Slovinec Janža. Na hostování odešli ještě Štursa a Suchan.

Plzni se hned od prvního kola FORTUNA:LIGY dařilo pilně sbírat vítězství, ač kolikrát nebyla její hra tak líbivá a přesvědčivá jako v předchozích sezonách. Západočeští fotbalisté tak brali těsné jednobrankové výhry 1:0 nad Libercem, Olomoucí, Karvinou a naposledy i nad nováčkem z Opavy. Vrbovi hoši ztratili ligové body letos jen jednou, a to až ve vypjatém zápase o čelo tabulky na Slavii, kde Plzeňští schytali navíc vysokou prohru 0:4. O minulém víkendu se ale Vrbův tým stačil vrátit na vítěznou notu, když doma v závěru udolal Opavu gólem z penalty. Trenér Vrba navíc v tomto utkání odkoučoval svůj jubilejní dvoustý ligový zápas v české lize. Západočeši se po osmi odehraných ligových kolech aktuálně dělí o první příčku se stejným bodovým ziskem 21 bodů se Slavií Praha.

Jablonečtí mají za sebou čtvrteční premiéru v Evropské lize, kde herně určitě nezklamali, ale o remízu přišli v samém závěru z pokutového kopu. „Musíme se přes to přenést, připravit se a znova namotivovat hráče na pondělní Plzeň. Čeká nás mistr ligy a další těžké utkání. Určitě i u Viktorie převládá nějaké zklamání, když v Lize mistrů vedla 2:0 a má nakonec jen bod. Plzeň má kvalitní a široký kádr. Naši hráči teď musí dobře zregenerovat. Opět se připravíme a jdeme do dalšího boje,“ burcuje lodivod Jablonce.

Vzájemné zápasy mezi naším Jabloncem a plzeňskou Viktorií vyznívají v posledním desetiletí výrazněji ve prospěch týmu z hlavního města českého piva. Na domácí ligovou výhru na Střelnici čekáme nad tímto sokem už dlouhých devět let.


Utkání začíná v pondělí 24. září od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Franěk - Blažej, Flimmel

Delegát: Filípek, Valeš


Author Jan Bendl
Sdílet článek