Article image

Rada: Byli jsme nebezpeční až do konce

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
1:2
FORTUNA:LIGA, 10. kolo ne 30. 9. 2018, 18:00
Reportáž

Náš Kouč Petr Rada byl za tři body z Teplic velmi rád. Potěšilo ho, že hráči hrozili až do poslední minuty a nakonec vezou cenné tři body.

Nevydařenou domácí premiéru si v nedělním podvečeru odbyl na Stínadlech nový teplický lodivod Stanislav Hejkal. „Začali jsme v jiném rozestavení, chtěli jsme hrát do obrany 5-3-2. Chtěli jsme tím zabránit náběhům Jovoviće a Masopusta a zesílit tím střed hřiště trojicí našich hráčů. Ještě si to ale nesedlo. Po vyrovnání jsme rozestavení změnili a od té doby jsme byli Jablonci vyrovnaným soupeřem,“ tvrdil nový domácí kouč, který ale litoval inkasované branky v nastavení. „Je to velké zklamání. Prohra je až krutá. Nemám hráčům příliš co vytknout. Byla tam u té rozhodující branky pyramida chybiček, následně přišla nadstandardní střela Masopusta, ale to je život. Neskládáme zbraně a budeme bojovat dál. Neudrželi jsme vepředu balony, hráči Jablonce mají velmi dobrou formu. Chtěli jsme tomu čelit taktikou, bohužel to nevyšlo,“ přidal svůj pohled na utkání Hejkal.

Velkou radost z vítězství projevil po závěrečném hvizdu jablonecký kouč Petr Rada. „Výhry v Teplicích si opravdu cením. Jsme za tři body rádi, dostali jsme se v tabulce do plusu. V týdnu proběhla u Teplic výměna trenéra, to je vždy motivují. Standu Hejkala znám a měl jsem z toho trochu obavy. Byl jsem se na ně podívat v poháru na Vltavínu, už tam bylo vidět, že hráli s chutí a bojovali. Hráčům jsem zdůrazňoval, že to nebude nic lehkého. Bohužel po naší chybě jsme dostali zbytečnou branku, Holeš to ale vzápětí vykompenzoval vyrovnávající brankou. Hráli jsme aktivně, hodně nahoru a vytvářeli si přečíslení. Byly tam náznaky šancí, ale chyběla nám finální přihrávka. Až na tu chybu u gólu jsme domácí do ničeho nepustili,“ těšilo v prvním dějství našeho kouče.

„I druhou půli jsme do toho vstoupili aktivně, ale stále nám vázla finální fáze. Byly tam dvě naše šance, Považance vychytal Diviš, Lischka nedal. Už to směřovalo k remíze, ale krásnou střelou Masopusta jsme to strhli na naši stranu. Cením si toho, že jsme hráli až do konce a byli nebezpeční. Chtěli jsme hrát svou hru, po zemi, kombinace nám vycházela. S výkonem jsem spokojený, opět musíme znovu dobře zregenerovat a připravit se na čtvrteční Dynamo Kyjev,“ vzhlížel už k dalšímu programu tohoto týdne Rada.

A neopomenul se zmínit o novém trenérovi Teplic. „Standa Hejkal je velký odborník, oni se zvednou a půjdou tam, kam patří. Přeju jim spolu s Pavlem Drskem, aby se jim dařilo,“ popřál sportovně svým kolegům jablonecký trenér.


Author Jan Bendl
Sdílet článek