Article image

Radův tým míří do Příbrami, té se doma daří

Team logo Team logo
1.FK Příbram FK Jablonec
0:6
FORTUNA:LIGA, 12. kolo so 20. 10. 2018, 17:00
Reportáž

Naši reprezentanti už jsou zpátky u týmu a to značí, že se o víkendu opět může rozjet kolotoč nejvyšší fotbalové soutěže. Ve 12. kole FORTUNA:LIGY míří náš tým do Příbrami.

Příbram se po roce vrátila do první ligy s cílem udržet prvoligovou příslušnost a potrápit každého soupeře. Kouč Csaplár nadále spoléhá na ligou prověřená jména se zkušenostmi. Přece jen Nitrianský, Skácel, Grajciar, Fantiš nebo Slepička už mají v nejvyšší soutěži něco odkopáno. Středočeši v létě zásadně neposilovali, jenže už v rozehrané soutěži zaujal svými výkony mladíček a reprezentant do 21 let Jan Matoušek, který se poměrně rychle upsal Slavii. Hráč měl původně dál hostovat v Příbrami, jenže ta si ho v rozehrané soutěži stáhla do Edenu. Právě to vyprovokovalo příbramské funkcionáře k rychlému posilnění kádru. V záříjové reprezentační pauze se tak u Litavky objevilo hned pět posil - Holek, Mingazov, Voltr, Pejša a Duda. Navíc trenérskou lavičku rozšířil Bohuslav Pilný. Sdílný hlavní kouč Csaplár před startem sezony nespecifikoval konkrétní vysněné umístění. „Majiteli jsem slíbil, že budeme hrát zajímavý fotbal. Neumím ani nechci hrát jiný fotbal. Chci, aby mě to bavilo. Nechci soupeřům bourat jejich hru, mě baví budovat a tvořit,“ řekl Csaplár.

Staronovému nováčkovi soutěže se vstup do soutěže povedl, především na domácím trávníku u Litavky pilně boduje, třináct získaných bodů u Litavky hovoří za vše. Venku je to prozatím horší. Celkově ale panuje s dosavadním desátým místem v Příbrami spokojenost, jak dokumentuje ředitel Jan Starka. „Pohled na tabulku je nyní příjemný, rád bych to takhle viděl i po 30. kole. Šli jsme do toho z druhé ligy s nějakým stylem a koncepcí. Nebyli jsme si jistí, zda to bude fungovat, ale zatím to nese ovoce,“ vyzařuje spokojeností klubový ředitel.

Náš Jablonec si před reprezentační pauzou připsal tři ligová vítězství v řadě, která nás vynesla s devatenácti body na šestou příčku. I bez reprezentantů a léčících se hráčů si Radova družina v reprezentační pauze připsala postup v MOL Cupu po výhře 2:1 na pažitu druholigových Pardubic. Na vítězné notě se hodlá jablonecký tým udržet i pro sobotní zápas v Příbrami. "Po zdravotní stránce jsme v pořádku. Jsem rád, že se vrátili i hráči z reprezentací bez úhony. Příbram je doma silná a bude to tam těžké. Venku jim to tolik nelepí, ale doma hrají dobře a dávají hodně branek. Musíme se připravit na to, že je to houževnatý tým, který je směrem dopředu hodně silný. Máme před sebou anglický týden, který bude možná ještě těžší než ten předchozí. Potřebujeme to odstartovat v Příbrami úspěšně a nekoukáme teď na čtvrtek ani na neděli. Teď se musíme soustředit jen na Příbram, abychom se nevraceli s prázdnou a udrželi se v kontaktu se špičkou," říká před sobotním duelem trenér Jablonce Petr Rada.


Utkání začíná v sobotu 20. října od 17 hodin v Energon Aréně v Příbrami

Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Ratajová

Delegát: Vidlák, Kořínek


Author Jan Bendl
Sdílet článek