Article image

Zahozené šance mrzí, řekl kouč Rada

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
0:0
FORTUNA:LIGA, 13. kolo ne 28. 10. 2018, 17:00
Reportáž

Jablonec si proti dobře připravenému Liberci vytvořil dvě stoprocentní šance, které ale hráči nezužitkovali v tížený gól. Právě na neproměněné příležitosti žehral po zápase kouč Petr Rada.

Hlavního kouče Slovanu Liberec zastupoval na pozápasové tiskové konferenci asistent Miroslav Holeňák. „Derby bylo kvalitní. Z našeho pohledu je to zasloužená remíza. Jablonec měl největší šanci v podobě penalty, kterou ale náš brankář Nguyen skvěle chytil. Faul to asi byl. Masopust tam šel šikovně a náš hráč mu před míč asi nohu dal. Došlo tam ke kontaktu, penalta to asi byla. Herně jsme určitě nepropadli. Měli jsme tam takové náznaky a průniky po stranách. To se nám dařilo, byl to i náš záměr, takto hrát. Ale finální fáze nám nešla, proto jsme nedali gól. Bohužel nevytvořili jsme si gólovou šanci, takže výsledek musíme brát. Věřili jsme si na výhru, klobouk dolů před Jabloneckými, jak to zvládli i po těžkém čtvrtečním zápase s Astanou,“ polichotil našemu týmu trenér soupeře.

Jabloneckého kouče Petra Radu mrzely po skončeném derby neproměněné šance. „Bylo to těžké utkání. Liberec se na něj dobře připravil, postavil to na rychlostních hráčích. Asi cítil, že jsme měli v nohách těžký zápas ve čtvrtek. Prvních deset minut jsme čekali co soupeř, pak jsme se dostali do tempa. Soupeř hrozil jen ze situací po straně, ale finální přihrávky končily na našich hráčích. Ani my jsme tam moc šancí až na Jovoviće neměli. Chtěli jsme i po půli hrát aktivně, ale byly tam nepřesnosti. Situací jsme měli na vedení dost, penalta i stoprocentní tutovka v 93. minutě. Skončilo to 0:0. Liberec byl těžký soupeř. Ale po čtvrtečním zápase hráči odvedli dobrý výkon. S přístupem jsem spokojený. I v závěru jsme měli tolik sil, že jsme se dostali do zakončení. Liberec hrál kompaktně, ale do větších šancí jsme je nepustili. Obrana hrála dobře,“ konstatoval kouč, který udělal od čtvrtečního zápasu jedinou změnu v útoku, kterou vysvětlil následovně. „Ikaunieks byl v tréninkách živější, tak jsme se tentokrát rozhodli pro něj,“ objasnil jedinou změnu v základní sestavě jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek