Article image

Radu hřálo vítězství, ale štvalo zranění

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
2:6
FORTUNA:LIGA, 14. kolo so 3. 11. 2018, 17:00
Reportáž

Druhé šestibrankové vítězství v řadě na soupeřově hřišti sice těšilo našeho kouče Petra Radu, zároveň ho ale mrzelo zranění záložníka Masopusta.

Těžko hledal slova po vysoké porážce domácí lodivod Roman Skuhravý. „Měli jsme tragický a místy až tragikomický vstup do zápasu, když jsme ve dvacáté minutě prohrávali 0:3. Do konce zápasu jsme sklízeli, co jsme zaseli. Bylo mi trochu divné po mém příchodu a po prvních šesti zápasech, jak byl přerod týmu tak rychlý, teď jsme se vrátili na začátek. Složitě umíme pracovat s taktickými věcmi. Mužstvo zatím nemá sílu se s tím popasovat a dělá chyby, které normálně nedělá. Není prostor, abych dělal nějaké větší soudy. Potřebuju jednotlivé hráče více poznat. Na soupeře jako je Slavia a Jablonec v momentálním rozpoložení nemáme. Musíme se připravit na ostatní zápasy a nepropadat skepsi,“ hodnotil kouč Dukly a vrátil se k zákroku Ďurici na Masopusta. „Byl to ostrý zákrok, ale jak znám svého hráče, rozhodně to nebyl úmysl. Viděl jsme to na videu, fotbal tohle přináší. Je mi líto Masopusta, ale to je prostě fotbal a fotbal je tvrdý sport,“ zakončil svůj pohled na sobotní duel trenér Skuhravý.

Spokojený byl po zápase náš kouč Petr Rada. „Panuje spokojenost s výsledkem i výkonem. Hru jsme kontrolovali, vstoupili jsme do toho dobře a napadali jsme soupeře. Dostali jsme se do vedení a poločas byl po penaltě už 3:0. Chtěli jme hrát dál aktivně a do druhé půle nechtěli nic měnit. Trochu mě mrzí dva góly, které jsme dostali po průnikových přihrávkách. Hráčům jsme po zápase poděkoval, jsem samozřejmě spokojený. Je vidět, že v režimu, v kterém jsme a hrajeme ob dva dny, když jsou hráči dobře natrénovaní, nehraje kondiční stránka žádnou roli. Zápas jsme zvládli. Musíme se dobře připravit na čtvrtek a pak zvládnout Bohemku,“ plánuje náš trenér, který dnes zvolil hru na útočníka Doležala. „Máme útočníky tři. Doli (Doležal) nám ze začátku nastupoval, po měsíčním zranění je zpět. Je už stoprocentně zdravej, svým pohybem a vyhranými souboji, je pro nás hodně důležitý. Dal branku a po zranění mu to hodně pomůže,“ věří Rada, které trápí především zranění Masopusta. „Je to kontaktní sport. Byl to tvrdý zákrok, Maso (Masopust) na ten zákrok nebyl připraven a nebyl zpevněný. Je škoda, že k tomu došlo. Maso odjel na vyšetření, přesnou diagnózu zatím nemáme. Nechce se mi věřit, že by Ďurica šel do toho zákroku s nekalým úmyslem. Šel do toho tvrdě, možná byl trochu frustrovaný a ten zákrok z toho tak nějak vykrystalizoval. Pro nás je nejhorší, že je Masopust zraněný. Pod kolenem píchlo ale i Acostu a tito hráči nám asi v nejbližších utkáních k dispozici nebudou,“ dodal Rada.

Těšit tak našeho trenéra může aspoň třetí venkovní vítězství a druhé s šestibrankovou kanonádou. „Těší mě, že se do šancí dostáváme a rozkládají se ty branky mezi více hráčů. Jen mě mrzí, že jsme nedali šance s Libercem, nebo v Karviné, všude jsme měli velké příležitosti. Vyhrát dvakrat venku a vstřelit šest branek, to je samozřejmě příjemné,“ řekl dále kouč, který nadále moc se změn v náročném programu neplánuje. „Víc změn teď nemá nějaký efekt, někteří hráči potřebují aby hráli, vidím to na nich, ale zatím se mi do toho nechce šahat,“ prozradil náš kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek